Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά, μίας υπέροχη και άξια γυναίκα έδωσε την πιο σκληρή της μάχη απέναντι στον καρκίνο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή στις 12:04 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η είδηση πάγωσε τους πάντες, αφού η Φώφη Γεννηματά είχε ξανανικήσει το θηρίο και όλοι ήταν αισιόδοξοι πως και αυτή τη φορά θα τα καταφέρει. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και έπεσε σε ηπατικό κώμα, κάτι που δυστυχώς ήταν μη αναστρέψιμο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έδινε για περισσότερα από δέκα χρόνια μάχη με τον καρκίνο και αυτή τη φορά με περίσσιο θάρρος το ανακοίνωσε η ίδια και δήλωνε έτοιμη να ξαναπαλέψει το θηρίο για άλλη μία φορά.

Μάλιστα, υπήρχε αισιοδοξία και την πρώτη εβδομάδα της νοσηλείας υπήρχαν πληροφορίες πως θα λάβει εξιτήριο και θα συνεχίσει τη θεραπεία της στο σπίτι, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε η Φώφη Γεννηματά.

 

 

Όλη η χώρα είναι συγκλονισμένη από τον απροσδόκητο χαμό της προέδρου της ΚΙΝΑΛ και όλοι ακόμα και οι πολιτικοί αντίπαλοι μιλούν για το θάρρος και την αξιοπρέπεια μιας γυναίκας που ήταν μαχήτρια, μιας σπουδαίας γυναίκας που πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Η Φώφη Γεννηματά είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 17 Νοεμβρίου 1964 και ήταν μητέρα τριών παιδιών και μάλιστα δύο από αυτά σε πολύ τρυφερή ηλικία.

Ήταν μία σπουδαία και τίμια πολιτικός που εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α΄ Αθήνας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ το 2000 και από τότε ανέλαβε πολλά νευραλγικά πόστα μέχρι να φτάσει στην προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, που το θεωρούσε σπίτι της.