Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana

To Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana ήρθε και έχει αλλάξει όλη την εικόνα στο Χαϊδάρι και αποτελεί πλέον το πιο must μεξικάνικο εστιατόριο που παρέχει ένα γαστρονομικό όργιο κυριολεκτικά.

Το Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana δεν είναι ένα μεξικάνικο στέκι σαν όλα τα άλλα! Δεν έχει καμία σχέση και τυχεροί στην περιοχή που απέκτησαν ένα hot spot που μπαίνοντας μεταφέρεσαι αυτομάτως στο Μεξικό! Και το εννοούμε αυτό!

Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana

Πριν μπει κάποιος στο νέο στέκι καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει μέσα από την επιβλητική πύλη του Foinikas.

 

Kαι περνώντας την πύλη, μένουμε με το στόμα ανοιχτό! Απίστευτη αρχιτεκτονική, με μεράκι, με τρομερές επιρροές από νύχτες στο Ακαπούλκο. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα παραλιακά μπαρ και τα happy hours στις ακτές του Ακαπούλκο και μπαίνοντας αναζητάς ίσως κάποιο συγκρότημα marimba!

Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana

Μιλάμε κυριολεκτικά για μία χασιέντα, αυτά τα αρχοντικά σπίτια που βλέπουμε όλοι στις ταινίες από το Μεξικό με τα τεράστια αγροκτήματα. Και για τους λάτρεις της μικρής οθόνης, θα δουν πολλές ομοιότητες από τη χασιέντα του Πάμπλο Εσκοβάρ, την Hacienda Napoles μέσα στο τροπικό δάσος της Κολομβίας.

Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana

Την αρχιτεκτονική μαγεία του χώρου εκτοξεύουν δύο ομοιώματα που ίδια μπορεί να δει κάποιος μόνο στο Tulum του Μεξικό. Το ένα βρίσκεται στην είσοδο δημιουργώντας μία πύλη που πραγματικά προκαλεί δέος, ενώ το δεύτερο βρίσκεται στη μέση της “πλατείας” με ένα εντυπωσιακό συντριβάνι.

 

Και εκτός από την αρχιτεκτονική και την υπέροχη διακόσμηση, περνάμε στο μενού! Τα πιάτα απερίγραπτα κυριολεκτικά. Γευστικά τσιμιτσάνγκα, φαχίτας, τάκος και κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει να παραγγείλει το open burrito.

Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana

Για όσους είναι διστακτικοί σε τέτοιου είδους γεύσεις, To Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana έχει κάνει το απίστευτο! Έχει δώσει υπόγεια μία ελληνική αίσθηση στα μεξικάνικα φαγητά.

 

Φυσικά επειδή ο λαός του Μεξικό είναι πολύ κοντά στον ελληνικό, το φαγητό συνδυάζεται πάντα με ποτό. Θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα slashes, όπως η margarita που θα σας δροσίσει, ενώ υπάρχουν και εξαιρετικά signature cocktails. Για τους πιο παραδοσιακούς υπάρχουν και τα punch με ρούμι, αλλά και η colada. Πάντως, εάν θέλετε και ο ουρανίσκος σας να μεταφερθεί μέσα στο Μεξικό δεν έχετε παρά να ζητήσετε ένα κλασικό ποτό της χώρας, το Buena Vida.

Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana

Και φυσικά το Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana είναι το πιο instagrammable στέκι σε όλη την πρωτεύουσα. Και αυτό δεν είναι υπερβολή. Μία επίσκεψη θα σας πείσει στο άψε σβήσε!