Φοκάτσια

Η συνταγή για την φοκάτσια είναι πολύ πιο εύκολη απ’ ό,τι περιμένατε και ταιριάζει με πάρα πολλούς συνδυασμούς στο φαγητό.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Πιπεριές, κόκκινα κρεμμύδια, ντοματίνια, βασιλικός και ελιές είναι μερικοί από τους πιο συχνούς συνδυασμούς.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 συσκευασία ενεργή ξηρή μαγιά (2 ¼ κουταλάκια του γλυκού)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
3/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 ½ -3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ ανακάτεψε τη μαγιά, το νερό και τη ζάχαρη και άφησέ τα για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας λάδι, 1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικά καρυκεύματα, ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Βάζεις στο μίξερ το άγκιστρο ζύμης και ρίχνεις σιγά σιγά το αλεύρι, ενώ ζυμώνεται σε χαμηλή ταχύτητα. Ο στόχος είναι να βγει μία μαλακή αλλά όχι πολύ κολλώδη ζύμη.

Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ που έχετε αλείψει με λάδι, σκεπάστε με μεμβράνη κουζίνας και αφήστε τη σε ζεστό μέρος χωρίς ρεύματα για να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 1 ώρα.

Στη συνέχεια, βάλτε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί 10×15 ίντσες, ή και σε μικρότερο αν θέλετε να βγει πιο χοντρή η φοκάτσια. Σκεπάστε ξανά για μία ώρα.
Έπειτα προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, και αρχίζετε να κάνετε με το δάχτυλό σας λακκάκια στη ζύμη.

Μετά ανακατέψτε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας λάδι, ½ κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα και ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη και απλώστε το στη ζύμη. Πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και ψήνετε για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Τσέκαρε και αυτά:

Σκυλιά: Golden Retriever απολαμβάνει τα “Χρόνια Πολλά”

Talk to Me: Μία ταινία που σίγουρα θα σε τρομάξει