Η Ford ζητά τη συμβολή των gamers για τη δημιουργία της «απόλυτης μηχανής» για αγώνες πίστας.

Σχεδιασμένο από λευκό χαρτί, το πρώτο εικονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο της Ford, δεν θα βασίζεται σε κάποιο από τα υπάρχοντα μοντέλα της μάρκας, αλλά θα δώσει μία νέα διάσταση στη συνεργασία ενός κατασκευαστή αυτοκινήτων με την racing κοινότητα.

ad

Η φάση σχεδιασμού του όλου εγχειρήματος θα περιλαμβάνει τη μοναδική συνεργασία μεταξύ των ειδικών της εταιρείας που οραματίζονται και δημιουργούν μερικά από τα πιο ποθητά και δημοφιλή αυτοκίνητα παραγωγής και των gamers που πρωτοπορούν στο συγκεκριμένο είδος αγώνων οδηγώντας τα εικονικά αντίγραφά τους.

Οι σχεδιαστές θα βάλουν στο παιχνίδι την ευρύτερη gaming κοινότητα, δίνοντας σε αυτή τη δυνατότητα να πάρει σημαντικές αποφάσεις, μέσω μιας σειράς ψηφοφοριών στο Twitter. Από κάθε ψηφοφορία θα προκύπτει ένα σημαντικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου, από τον κινητήρα μέχρι και το σχήμα του cockpit, για το οποίο οι gamers θα μπορούν στη συνέχεια να αποφασίζουν.

Η ανθρωποκεντρική σχεδιαστική φιλοσοφία -άλλωστε- είναι η μέθοδος που ακολουθεί η Ford στο σχεδιασμό όλων των οχημάτων της, προκειμένου ο ανθρώπινος παράγοντας να λαμβάνεται υπόψη σε όλα τα στάδια της διαδικασίας σχεδίασης. Οι εργασίες για το όλο project ξεκινούν αυτή την εβδομάδα.