Ford

Ως φόρος τιμής στο Ford GT, η εταιρεία παρουσίασε το Ford GT ’64 2022 Prototype Heritage Edition. Το όχημα περιορισμένης παραγωγής είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Ford GT του 1964 που έκανε το ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, στις 3 Απριλίου του 1964 και έγινε το μοναδικό αμερικάνικο supercar που κέρδισε στο Le Mans.

Το Ford GT ’64 2022 Prototype Heritage Edition κοσμείται εξωτερικά από τον χρωματισμό Wimbledon White και γραφικά Antimatter Blue, καθώς και από μία τριπλή, αγωνιστικού τύπου λωρίδα που διατρέχει την οροφή του αυτοκινήτου.

Τα εκτεθειμένα εξαρτήματα από ανθρακονήματα είναι κάτι παραπάνω από αντιληπτά, συμπεριλαμβανομένων των carbon τροχών, οι οποίοι αποτελούν μία μοναδική πινελιά για το Ford GT διαθέτοντας διάμετρο 20 ιντσών και μπλε βαφή. Από ανθρακονήματα είναι κατασκευασμένα επίσης το εμπρός splitter, τα πλαϊνά μαρσπιέ, το εξωτερικό τμήμα των καθρεπτών, οι περσίδες του καλύμματος του κινητήρα και ο πίσω διαχύτης, ο οποίος διαθέτει γυαλιστερή επίστρωση.

Οι δαγκάνες των φρένων της Brembo είναι λακαρισμένες σε ασημί χρώμα με μαύρα γραφικά, ενώ αισθητή είναι η παρουσία των μαύρων μπουλονιών των τροχών που εκσυγχρονίζουν περαιτέρω την αισθητική.

Μέχρι και σήμερα, το νέο GT ’64 Heritage Edition του 2022 αποτελεί την έβδομη πρόταση στη σειρά περιορισμένης παραγωγής του εμβληματικού supercar της Ford. Είναι διαθέσιμο για παραγγελία για εγκεκριμένους πελάτες, ενώ η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Ιανουάριο.