Formula 1

To παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 είναι ένα γεγονός το οποίο όλοι περμένουν να παρακολουθήσουν και στο Μπαχρέιν είναι όλα έτοιμα για να γεμίσουν οι πίστες με ταχύτατα αυτοκίνητα!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Oι περισσότεροι κανονισμοί στη Φόρμουλα 1 δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου, ωστόσο υπάρχουν μικρές αλλαγές για το 2023 στο τεχνικό κομμάτι και τη νέα σεζόν θα τις δούμε!

Πολλές ήταν οι ομάδες που βρέθηκαν αντιμέτωπες με το φαινόμενο το “portpoising” – η αναπήδηση των μονοθέσιων στις υψηλές ταχύτητες – έτσι τα μονοθέσια έρχονται με νέες προδιαγραφές οι οποίες έχουν ζητηθεί και χρησιμοποιείται το αεροδυναμικό φαινόμενο “ground effect”.

Oι τέσσερις αλλαγές που μπαίνουν στη Formula 1

Υπάρχουν κάποιες προσαρμογές για να μπορέσει κάποιος οδηγός να αποφύγει το portpoising και αναμένεται να βοηθήσουν στη δράση που θα έχουν τα οχήματα!

  • Το ύψος στον “λαιμό” του διάχυτη έχε αυξηθεί
  • Ένας επιπλέον αισθητήρας έχει προστεθεί για να παρακολουθείται το φαινόμενο αν και εφόσον προκύψει
  • Οι άκρες στο δάπεδο έχουν ανυψωθεί 15 χιλιοστά ακόμη
  • Στην άκρη του διάχυτη η ακαμψία έχει αυξηθεί

Στο BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT γίνονται ήδη οι πρώτες δοκιμές οι οποίες ονομάζονται “ελεύθερες” και οι διάσημοι οδηγοί έχουν ήδη πάρει τις θέσεις τους για να μπορέσουν να κατακτήσουν την πρώτη θέση.

Οι οδηγοί πασίγνωστων εταιρειών που ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχουν κάνει όλες τις κατάλληλες προετοιμασίες έτσι ώστε να μπουν στο πίτ και να σαρώσουν με τις υψηλές ταχύτητες που θα σημειώσουν.

Το πρώτο GRAND prix του φετινού πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίο 2023 και στο Μπαχρέιν είναι ηδη πολλοί λάτρεις του πρωταθλήματος οι οποίοι θέλουν να δουν από κοντά τα εμβληματικά οχήματα να σαρώνουν τις πίστες και να ξεσηκλωνου τον κόσμο!

Στην Ελλάδα θα προβληθεί μέσω της συχνότητας του ANT1+ και θα υπάρχουν ανάλογες εκπομπές για να μαθαίνουμε τα νέα.

Τσέκαρε και αυτά: