Έπιπλο

Φτιάξτο μόνος σου: Πολλοί διαθέτουμε στο σπίτι μας παλιά έπιπλα που ενώ μας αρέσουν ή έχουν συναισθηματική αξία για εμάς, δεν μας αρέσει η κατάστασή τους για να τα κρατάμε στο σπίτι μας.

Υπάρχουν πέντε συγκεκριμένα μυστικά ή τρόποι εάν θέλετε καλύτερα.

Αρχικά ο πιο εύκολος τρόπος είναι να βάψουμε το παλιό μας έπιπλο και έτσι με τη νέα στρώση του θα καλυφθεί κάθε φθορά λόγω παλαιότητας και οποιαδήποτε αλλοίωση του χρώματος. Ο παραδοσιακός τρόπος είναι το λουστράρισμα. Πρώτα βέβαια θα πρέπει να το τρίψετε με ένα γυαλόχαρτο και εν συνεχεία να λουστράρετε τα σκαψίματα και τις ατέλειες. Μετά από αυτό περνάτε το βερνίκι που έχετε επιλέξει.

Ένας άλλος τρόπος είναι η μπογιά κιμωλίας ή αλλιώς chalk paint που είναι ένα διακοσμητικό χρώμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα έπιπλα και να τα αλλάξει τελείως. 

Επίσης σημαντικός και εύκολος τρόπος κυρίως για ξύλινες επιφάνειες είναι η πούδρα ή αλλιώς το milk paint που βάζοντάς το πάνω στο έπιπλο παίρνει μία μορφή παλαίωσης. 

Ένας άλλος τρόπος για να μετατρέψετε το παλιό σας έπιπλο σε νέο είναι να το ντύσετε με υφάσματα. Μόλις βρείτε το ύφασμα που ταιριάζει στο στυλ σας και στην υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού σας τότε όλα θα είναι σαν καινούρια.

Μετά από ένα βαθύ καθαρισμό του επίπλου σας τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να το διακοσμήσετε είτε με διακοσμητικά γυαλιά είτε και με την τεχνική του Decoupage.