Γάλα

To γάλα γαϊδουρας είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα γάλατα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και πολλές εταιρείες ομορφιάς το χρησιμοποιούν με σκοπό να δώσουν στον κόσμο τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα σημαντικά οφέλη του καθώς περιέχει συστατικά τα οποία κάνουν καλό στο δέρμα και όχι μόνο.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Σύμφωνα με ιστορικές αναφορές ο Ιπποκράτη ήταν ένας από του ανθρώπους που το χρησιμοποιούσαν για να βοηθήσει τους ανθρώπους στα θέματα της αρθρίτιδας και για να επουλώσει πληγές ενώ η βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε για να κάνει μπάνιο μέσα σε αυτό και να δώσει στην επιδερμίδα της την κατάλληλη θεραπεία που ήθελε έτσι ώστε να είναι μαλακή και λαμπερή.

Αποτελεί ένα super food και παράλληλα χρησιμοποιελιται σε πολλές θεραπείες ομορφιάς διότι περιλεχει πρωτεϊνη, είναι χαμηλό σε λιπαρά, έχει βιταμίνες και ιχοστοιχεία.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει σε σχέση με άλλα γάλατα είναι η υψηλή περιεκτικότηατα σε βιταμίνη D και είναι ιδανικό για όσους έχουν αλλεργία σε άλλα γάλατα όπως το αγελαδινό.

Σύμφωνα με έρευνες το γάλα γαϊδούρας προστατεύει από μολύνσεις, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τον βήχα και καταπολεμά ιούς.

Μια γαϊδούρα μπορεί να δώσει μέχρι και ένα λίτρο γάλα την ημέρα και αυτό το κάνει να είναι δυσεύρετο και αρκετά πιο ακριβό από τα υπόλοιπα γάλατα.

Πολλές είναι οι φιλοζωικές που έχουν ζητήσει από τις εταιρείες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο γάλα διότι ταλαιπωρούνται πολύ τα ζώα και τα στρεσάρουν ακόμη περισσότερο. Μην ξεχνάς πως τα γαϊδουράκια είναι ζώα τα οποία ακόμη τα εκμεταλλεύονται σε διάφορα μέρη για να κάνουν σκληρή εργασία.

Αν όμως αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο προϊόν, καλό θα είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου για να σου δώσει τις απαραίτητες οδηγίες και να σε ενημερώσει για όλα όσα πρέπει να προσέξεις!

Τσέκαρε και αυτά: