Γαρίδες σαγανάκι: Μία εύκολη γευστική συνταγή

Γαρίδες σαγανάκι

Για ένα νόστιμο πιάτο με γαρίδες, μπορείς να δοκιμάσεις τη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι, μια κλασική ελληνική συνταγή με πλούσια γεύση. Εδώ είναι μια σύντομη περιγραφή της διαδικασίας:

Γαρίδες Σαγανάκι

Υλικά:

  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), κομμένη σε κύβους
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας (ή φρέσκες ντομάτες τριμμένες)
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα ή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις το σκόρδο και την πιπεριά και τα σοτάρεις για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτεις τις ντομάτες, αλατοπιπερώνεις και αφήνεις τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει, περίπου 10 λεπτά.
  3. Ρίχνεις τις γαρίδες και μαγειρεύεις για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα.
  4. Προσθέτεις τη φέτα, ανακατεύεις και αφήνεις για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει ελαφρά.
  5. Πασπαλίζεις με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρεις.

Αυτό το πιάτο σερβίρεται τέλεια με φρέσκο ψωμί ή ρύζι, για να απολαύσεις τη γευστική σάλτσα.

Τσέκαρε κι αυτά:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...