Γαρίδες σαγανάκι

Για ένα νόστιμο πιάτο με γαρίδες, μπορείς να δοκιμάσεις τη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι, μια κλασική ελληνική συνταγή με πλούσια γεύση. Εδώ είναι μια σύντομη περιγραφή της διαδικασίας:

Γαρίδες Σαγανάκι

Υλικά:

  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), κομμένη σε κύβους
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας (ή φρέσκες ντομάτες τριμμένες)
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα ή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

:

  1. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις το σκόρδο και την πιπεριά και τα σοτάρεις για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτεις τις ντομάτες, αλατοπιπερώνεις και αφήνεις τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει, περίπου 10 λεπτά.
  3. Ρίχνεις τις γαρίδες και μαγειρεύεις για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα.
  4. Προσθέτεις τη φέτα, ανακατεύεις και αφήνεις για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει ελαφρά.
  5. Πασπαλίζεις με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρεις.

Αυτό το πιάτο σερβίρεται τέλεια με φρέσκο ψωμί ή ρύζι, για να απολαύσεις τη γευστική σάλτσα.

Τσέκαρε κι αυτά: