Για ένα νόστιμο πιάτο με γαρίδες, μπορείς να δοκιμάσεις τη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι, μια κλασική ελληνική συνταγή με πλούσια γεύση. Εδώ είναι μια σύντομη περιγραφή της διαδικασίας:
Γαρίδες Σαγανάκι
Υλικά:
- 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), κομμένη σε κύβους
- 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας (ή φρέσκες ντομάτες τριμμένες)
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 κ.γ. πάπρικα ή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
- Φρέσκος μαϊντανός για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
:
- Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις το σκόρδο και την πιπεριά και τα σοτάρεις για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτεις τις ντομάτες, αλατοπιπερώνεις και αφήνεις τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει, περίπου 10 λεπτά.
- Ρίχνεις τις γαρίδες και μαγειρεύεις για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα.
- Προσθέτεις τη φέτα, ανακατεύεις και αφήνεις για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει ελαφρά.
- Πασπαλίζεις με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρεις.
Αυτό το πιάτο σερβίρεται τέλεια με φρέσκο ψωμί ή ρύζι, για να απολαύσεις τη γευστική σάλτσα.
Τσέκαρε κι αυτά: