Γαρίδες

Οι γαρίδες είναι ένα από τα πιο αγαπητά θαλασσινά εδέσματα στον κόσμο και παρά το γεγονός πως χαρακτηρίζονται ως οι “κατσαρίδες της θάλασσας” ο κόσμος πάντα τις επιλέγει όταν βρίσκεται σε κάποιο ειδυλλιακό ταβερνάκι ή όταν θέλει να γιορτάσει την Καθαρά Δευτέρα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και διαθέτουν δυο πολύ ισχυρά στοιχεία. Το σελήνιο και την ασταξανθίνη. Είναι χαμηλές σε λιπαρά και έχουν αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης η οποία είναι ιδανική για όσους κάνουν μια μικρή αποχή από το κόκκινο κρέας.

Στο σαρακοστιανό τραπέζι πάντα πρωταγωνιστούν αλλά τι γίνεται όταν περισσέψουν κάποιες; Προφανώς τις κρατάμε για την επόμενη μέρα και δημιουργούμε μια λαχταριστή μακαρονάδα που θα τη λατρέψουν όλοι!

Πάμε να φτιάξουμε μια εύκολη συνταγή!

Τι θα χρειαστείς 

  • όσες γαρίδες σου έμειναν και αν θέλεις προσθέτεις και άλλες
  • 1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης
  • ένα μικρό πελτέ
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • μια πιπεριά
  • μισό κουτάκι κονκασέ τομάτα

Πάμε στην παρασκευή

  • Αν προσθέσεις και άλλες γαρίδες τις βράζεις για 8-10 λεπτά
  • Αφού ολοκληρωθεί η βράση, τις καθαρίζεις όλες και κρατάς μόνο τη σάρκα τους!
  • Σε μια κατσαρόλα βράζεις τα μακαρόνια σου
  • Αφού βράσουν τα βγάζεις από την κατσαρόλα και ρίχνεις 2 κουταλιές λάδι και τα μυρωδικά σου μαζί με την πιπεριά και το σκόρδο τα οποία έχεις ψιλοκόψει . Σωτάρεις και ρίχνεις και τη σάρκα των θαλασσινών σου.
  • Ανακατεύεις καλά και ρίχνεις τα μακαρόνια και το σφηνάκι ούζο.
  • Προσθέτεις και τον πελτέ με το κονκσασε!
  • Ανακατεύεις και είναι έτοιμη!

Δεν πετάμε τίποτα από το τραπέζι εφόσον μπορεί να φαγωθεί και υπάρχουν πολλές παρασκευές τις οποίες μπορείς να δημιουργήσεις και να έχεις φαγητό τις επόμενες μέρες!

Να φας, να ευχαριστηθείς και να περάσεις τέλεια στην κουζίνα σου!

Τσέκαρε και αυτά: