Γέμιση για γαλοπούλα : Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να μαγειρέψουν το γνωστό πουλερικό για να το απολαύσουν με τους αγαπημένους τους στο ρεβεγιόν.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ
Η γαλοπούλα μπαίνει στο φούρνο για πολλές ώρες αλλά δεν είναι μόνη της! Συνήθως συνοδεύεται από μια γέμιση η οποία τη νοστιμίζει ακόμη περισσότερο και έχουμε την τέλεια συνταγή για να “γεμίσει” το κρέας και να απολαύσεις ωραίες γεύσεις!
Τι θα χρειαστείς
- 2 μικρές μπαγκέτες
- μισό μπλοκ βουτύρου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- μισό σέλινο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- μισό ματσάκι μαϊντανός
- μια κουταλιά του γλυκού φασκόμηλο
- 1 κουταλιά του γλυκού δεντρολίβανο
- λίγο αλάτι
- 2 κουταλιές ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
- 2 μεγάλα αυγά
- λίγο πιπέρι
Πάμε στην παρασκευή
- Τρίβεις την ψίχα του ψωμιού σε ένα μπολ και ρίχνεις όλα τα μπαχαρικά και μυρωδικά μέσα σε αυτή.
- Λιώσε το βούτυρο και μέσα σε αυτό ρίξε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο!
- Σε ένα κατσαρολάκι βράσε τα αυγά τα οποία έχεις χτυπήσει και ρίξε και τον ζωμό. Προσοχή να μη γίνει ομελέτα το μείγμα.
- Αποσύρεις από τη φωτιά και ρίχνεις το μείγμα μέσα στο ψωμί και ανακατεύεις.
- Έπειτα ρίχνεις το μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύεις.
- Ανακατεύεις τα μείγματα και είναι έτοιμη η γέμιση για γαλοπούλα.
- Γεμίζεις τη γαλοπούλα και είναι έτοιμη για τον φούρνο!
Tσέκαρε και αυτά :
Maestro : Το λάθος που έκανε ο Παπακαλιάτης
Γερμανία : Εξερράγη τεράστια ενυδρείο