Γεράνια

Γεράνια: Το καλοκαίρι, οι εξωτερικοί χώροι έχουν την τιμητική τους. Ένα κυριακάτικο πρωινό στο μπαλκόνι, ένα πάρτι γενεθλίων στον κήπο ή ένα μπάρμπεκιου στη βεράντα μας δίνουν την ευκαιρία να απολαμβάνουμε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά μας.

 

Όταν οι άνθρωποι συναντιούνται γύρω από ένα τραπέζι, η όμορφη διακόσμηση παίζει τον δικό της ξεχωριστό ρόλο, γι’αυτό οι ειδικοί του Pelargonium for Europe έχουν ετοιμάσει κάποιες όμορφες προτάσεις για επιτραπέζιες διακοσμήσεις με γεράνια, τις οποίες μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας.

Πέτρινη σύνθεση με πολύχρωμα γεράνια

Ένα καλοκαιρινό παρτέρι πάνω σε κυβόλιθους: Αυτή η ευφάνταστη επιτραπέζια σύνθεση είναι εντυπωσιακή χάρη στη γοητευτική αντίθεση ανάμεσα στα ζωηρά αγρωστώδη και πολύχρωμα γεράνια και στο άψυχο γκρίζο των κυβόλιθων και του μεταλλικού πλαισίου.

Με τα κατάλληλα υλικά, οι λάτρεις της χειροτεχνίας μπορούν εύκολα να φτιάξουν αυτή την ιδέα.

Για αυτή τη σύνθεση, θα χρειαστείτε εννιά κυβόλιθους, έναν τετράγωνο δίσκο από κασσίτερο, αρκετά  μεγάλο ώστε να χωράνε οι κυβόλιθοι, μεταλλικά καλαμάκια, ένα σφυρί, αγρωστώδη και φρεσκοκομμένα γεράνια από τον κήπο, καθώς και έναν ιμάντα συγκράτησης στο ίδιο χρώμα με τα γεράνια.

Πώς να τη φτιάξετε:

Τοποθετήστε τους κυβόλιθους στον τετράγωνο δίσκο και δέστε τους με τον ιμάντα συγκράτησης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το σφυρί, επιπεδώστε τη μία άκρη από κάθε μεταλλικό καλαμάκι ώστε να μην περνά το νερό.

Το τμήμα που θα επιπεδώσετε σε κάθε καλαμάκι πρέπει να έχει διαφορετικό μήκος. Έπειτα, τοποθετήστε τα μεταλλικά καλαμάκια ανάμεσα στους κυβόλιθους με το επιπεδωμένο άκρο προς τα κάτω και γεμίστε τα με νερό.

Τέλος, τοποθετήστε τα αγρωστώδη και τα φρεσκοκομμένα γεράνια μέσα στα μεταλλικά καλαμάκια. Έτοιμο!

Συμβουλή: Κόψτε τα γεράνια σε διαφορετικό ύψος για πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Πηγή: “Pelargonium for Europe”

Τσέκαρε κι αυτό:

Άγριες Μέλισσες: Τι θα δούμε στο επεισόδιο τη Δευτέρα 04/07