Ghosting

Χμμ… Ghosting… μια λέξη, ένα το νόημα! Η Καίτη Γαρμπή το είχε πει στο γνωστό άσμα «και εγώ μικρό φαντασματάκι προσπαθώ να ξεφύγω από εσένα». Και εννοούσε, ξεκάθαρα, από τις σκέψεις που τη βασανίζουν γιατί τελικά ήταν άνθρακας ο θησαυρός.

Αρχικά θα μιλήσω επιστημονικά γιατί είμαι και μια κυρία, και έπειτα θα ξεσαλώσω γιατί κάποιοι πρέπει να τα διαβάσουν και να ξεκουνηθούν λιγουλάκι από τις θεσούλες τους γιατί πολλά μας τα έχουν κάνει.

Ο όρος «ghosting» χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση όπου κάποιος άνθρωπος αποφασίζει να εξαφανιστεί ξαφνικά από τη ζωή μας χωρίς να προειδοποιήσει, ούτε να αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να συνεχίσει να επικοινωνεί μαζί μας. Αλλά συνεχίζει να περιφέρεται κάπου εκεί έξω και εσύ βλέπεις όλες του τις κινήσεις. Τα γνωστά «ghosts» (φαντάσματα), είναι συνήθως κάποιοι άνδρες οι οποίοι δε διαθέτουν ίχνος ευγένειας, σου τάζουν τον ουρανό με τα άστρα ή απλά σε κάνουν θεά για να γουστάρουν και να πάρουν την επιβεβαίωση τους, και έπειτα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Βέβαια, μέχρι να το πάρεις χαμπάρι εσύ, έχεις διαλέξει νυφικό!

So, πως ξεκινάει η φάση; Αγόρι γνωρίζει κορίτσι (ή όλα τα υπόλοιπα -αγόρι γνωρίζει αγόρι και κορίτσι γνωρίζει κορίτσι), μιλούν για κάμποσο καιρό, μπορεί και να βγουν κάνα ραντεβού και να υπάρξουν ζουζουνίσματα και όλα καλά! Μέχρι που μια όμορφη πρωία το κορίτσι θα ξυπνήσει, θα στείλει ένα «καλημέρα» και θα περιμένει να λάβει μήνυμα μέχρι να γίνει μούμια! Gurl, ένα φάντασμα μόλις αποκαλύφθηκε και το ghosting ξεκινά!

Ο τύπος αποφάσισε εν μια νυκτί πως δεν του κάνεις, δε σε θέλει, δεν μπορεί, πιέζεται, και όλες τις χαζομαρίτσες που έχουν σκαρφιστεί κάποια υποχθόνια μυαλά και επέλεξε να τραβήξει τον υπέροχο δρόμο των φαντασμάτων! Εσύ στέλνεις μηνύματα, τα οποία δεν παραδίδονται ποτέ, κάνεις ερωτήσεις που δεν έχουν απάντηση, μιλάς με κολλητούς και γνωστούς για όλα τα πιθανά σενάρια που παίζουν και δεν μπορείς να δεχτείς πως ο άνθρωπος με τον οποίον «κλίκαρες» τόσο έντονα, απλά εξαφανίστηκε (ghosting)! Και όχι μόνο εξαφανίστηκε! Κάνει ζωάρα και την επιδεικνύει σε Facebook και Instagram και εσύ απλά περιμένεις σαν κεράκι αναμμένο!

Και εδώ έρχομαι να σου πω εγώ πως ο τύπος έχει ένα εξαιρετικό περιτύλιγμα με περιεχόμενο το οποίο βρωμά όπως η ουρά του Pepe le Pew! Δυστυχώς ατύχησες babe και πίστεψε με το έχουμε πάθει όλοι (ghosting)! Ο τυπάκος αποφάσισε να «παίξει» μαζί σου για να πάρει μια χλιαρή επιβεβαίωση η οποία θα του καλύψει για λίγα 24ωρα το «εγώ» του και έπειτα θα βγει στους αγρούς για να βρει το επόμενο θύμα του. Απλά ήθελε να δει αν περνάει ακόμη η μπογιά του και θεώρησε πως ένα άτομο σαν εσένα θα μπορέσει να τον ανεβάσει στο βάθρο που ποτέ δεν του άξιζε.

Και έρχομαι εγώ τώρα και κάνω κάποιες ερωτήσεις σε αυτόν τον wannabe κύριο (γιατί αληθινό κύριο δεν το λες)! Γιατί βρε αγόρι μου γλυκό έχεις τέτοια ανασφάλεια με την πάρτη σου; Γιατί έχεις την ανάγκη να μεταμορφώνεσαι σε ένα άνανδρο και χωρίς τρόπους πλάσμα; Τόσο πολύ φοβάσαι να πεις την αλήθεια; Τόσο πολύ ντρέπεσαι να μιλήσεις σε έναν άνθρωπο και να του δώσεις τον σεβασμό που χρειάζεται; Μην ξεχνάς πως όλα καταλήγουν στον σεβασμό! Και από ότι φαίνεται, εσύ δεν τον αξίζεις για κανέναν λόγο! Και το αποδεικνύεις με την εξαφάνιση σου! Α, και btw ένας πολύ καλός μου φίλος, μου είχε πει κάποτε πως ο σωστός άνδρας δε φοβάται να πει τα πράγματα ως έχουν! Αυτό τον κάνει τίμιο και δεν τα φορά τζάμπα τα παντελόνια του! Καιρός είναι να σταματήσει αυτό το αστείο και να λέμε τα πράγματα ως έχουν και να μην εξαφανιζόμαστε γιατί τάχα μου το είδαμε τρελίτσα! Υπάρχει κόσμος ο οποίος πραγματικά στεναχωριέται και κατηγορεί τον εαυτό του ενώ δε θα έπρεπε!

Μετά το παραλήρημα που είχα, επανέρχομαι σε εσένα κορίτσι μου ή αγόρι μου, γιατί πολύ ασχοληθήκαμε με τον Casper και σου λέω! Τέτοιες συμπεριφορές δε χωρούν στη ζωή σου και καλά θα κάνεις να τον«κλάψεις» δυο μερούλες και να προχωρήσεις! Υπάρχουν διαμαντάκια εκεί έξω, αρκεί να ανοίξεις τα πανέμορφα μάτια σου και να τα δεις! Αλλά και να μην τα δεις, δεν έγινε κάτι γιατί οι φίλοι σου είναι εκεί για να κάνετε όσες τρέλες θέλετε και αν περάσετε πολλά όμορφα πράγματα!

Μια ζωή την έχουμε καρδιά μου και πάμε παρακάτω!

Τσέκαρε και αυτό: Σχέσεις: Γιατί επιλέγουμε το λάθος άνθρωπο