Μία ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο “Για θύμισε μου” ξεκινάει το ταξίδι της και είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που φροντίζουν άτομα που πάσχουν από Αλτσχάιμερ και οι οποίοι είναι από τους λίγους πραγματικούς ήρωες της ζωήις.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Ηράκλειο Κρήτης και συμμετείχαν όλοι εθελοντικά, με περισσότερα από 80 άτομα που εργάζονται στο συγκεκριμένο κλάδο υγείας.

ad

Η πρεμιέρα της ταινίας είχε ήδη τεράστια επιτυχία στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο, ενώ ο επόμενος προορισμός είναι τα Χανιά.

Από τις 24 Νοεμβρίου η ταινία έρχεται στην Αθήνα στο Cinemax Νιρβάνα-1, όπου την ταινία θα προλογίσει η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου. Επίσης θα δώσουν το «παρών» και ηθοποιοί που συμμετείχαν όπως ο Κώστας Αποστολάκης, ο Γιώργος Χρανιώτης και πολλοί άλλοι.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν οι Ανδριανή Αγγελιδάκη και η Αμαλία Ζαργιανάκη, ενώ η σκηνοθεσία είναι στον Αντώνη Ρενιέρα και το σενάριο στην Μαρία Σβολιαντοπούλου.

Το τραγούδι των τίτλων έχουν επιμεληθεί η Δέσποινα Σπαντιδάκη στους στίχους ενώ τη μουσική και το τραγούδι η Βούλα Στρατάκη ενώ το soundtrack ερμηνεύουν οι Bouche Fermee σε σύνθεση της Μαρίας Γούβαλη με πρωτότυπη μουσική, εμπνευσμένη από το σενάριο και τη θεματολογία της ταινίας.

Υπόθεση:

Όλα ξεκινούν όταν ένα «γκρουπ θέραπι» φροντιστών ατόμων με Αλτσχάιμερ συναντιέται με σκοπό να μιλήσει για τους φόβους, τις ενοχές, τις άσχημες και καλές στιγμές που έζησε. Μέσα στην ομάδα αυτή βρίσκεται η Ελένη.

Πρόκειται για μία νέα φροντιστή, που δεν μπορεί να δεχτεί πως η μητέρα της δεν θα την θυμάται. Στιγμές έντονης αγωνίας και πόνου διαδραματίζονται και πρωταγωνιστούν στη ζωή της. Όχι όμως για πολύ. Γιατί κάποια στιγμή φτάνει η ώρα της αποδοχής…