Ο pastry chef Γιάννης Έντγκαρ Κουφάδης, με την ευκαιρία των εορτών, μας ετοιμάζει πεντανόστιμα μελομακάρονα που θα γίνουν η απόλυτη γλυκιά απόλαυση για τις γιορτές.
Υλικά:
Αλεύρι: 1.000 γρ
Σιμιγδάλι: 30 γρ
Λάδι: 340 γρ
Χυμός: 120 γρ
Νερό: 80 γρ
Κονιάκ: 30 γρ
Μελί: 20 γρ
Βούτυρο φυτίνη: 100 γρ
Άχνη: 80 γρ
Σόδα: 6 γρ
Κανέλα, γαρίφαλο: 2 γρ
Πορτοκαλί ξύσμα: 8 γρ
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι σε μια μπασίνα και στη συνέχεια το
κοσκινίζουμε.
2. Σε ένα δοσομετρητή ή σε κάποιο μπολ, ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό,
το κονιάκ, το μέλι, το βούτυρο φυτίνη, την άχνη, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και το
ξύσμα πορτοκαλιού.
3. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υγρά με τα μπαχαρικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε αργά μέχρι να
σχηματιστεί ζυμάρι. Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε υπερβολικά για να μη σφίξει το
μείγμα.
5. Στη συνέχεια δίνουμε σχήμα στα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε στο ταψί.
6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
7. Ψήνουμε για 20-22 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.
Δείτε το βίντεο:
@john.edgar.sweets 🎄 Φέρτε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο σπίτι σας με την πιο παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα! 🍯✨ Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε! 📌 Αποθηκεύστε τη συνταγή και γράψτε μου στα σχόλια πώς σας βγήκαν! #melomakarona #recipe #christmasrecipes ♬ πρωτότυπος ήχος – John Edgar
Ο βραβευμένος pastry chef, ο οποίος κατέκτησε την 1η θέση στο διαγωνισμό MEDITERRANEAN CHEF’S Competition 2022 και αναδείχθηκε Best Mediterranean Pastry
Chef, άνοιξε το δικό του κατάστημα στην Καλλιθέα και συγκεκριμένα στην οδό Γ. Ιατρίδου 109.
Ο John Edgar Κουφάδης, συστήνεται: «Έχω μάθει να εργάζομαι κάτω από πολύ δυναμικές συνθήκες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όμως πάντα τις αντιμετωπίζω με χιούμορ και καλή διάθεση, την οποία προσπαθώ να μεταδίδω και στην ομάδα με την οποία εργάζομαι. Οι επαγγελματικοί μου στόχοι είναι να τιμήσω στο μέγιστο την επιλογή μου να ασχοληθώ με τη ζαχαροπλαστική τέχνη και να πραγματώσω τις επαγγελματικές μου φιλοδοξίες με αξίες και δημιουργικότητα.
Αυτό σηματοδοτεί για εμένα την έννοια της επαγγελματικής επιτυχίας. Όραμά μου είναι να εξελίξω τις γνώσεις που μεταλαμπαδεύτηκαν σε εμένα από τους παλαιότερους, στο πιο υψηλό επίπεδο που θα μου ήταν δυνατό και παράλληλα να καταφέρω να αφήσω και το δικό μου αποτύπωμα στο χώρο της Ζαχαροπλαστικής Τέχνης.»
Τσέκαρε κι αυτά: