Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ή αλλιώς «Floutsou», είναι ένας αναγνωρίσιμος σεφ που αποφάσισε να μεταφέρει την αγάπη του για τη μαγειρική στα social media, κερδίζοντας ένα ευρύ κοινό με την αυθεντικότητα και το χιούμορ του.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1999 στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου και, από την αποφοίτησή του το 2001, εργάστηκε συνεχώς σε επαγγελματικές κουζίνες.

 

 Το 2022 ήταν μια χρονιά-σταθμός, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί περισσότερο με τα social media μετά την επιτυχία ενός βίντεο που ανέβασε στο TikTok, ενώ εργαζόταν στο Grand Resort Lagonissi. Αυτό το βίντεο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ενθαρρύνοντάς τον να εξερευνήσει περαιτέρω τις δυνατότητες αυτής της νέας πλατφόρμας.

Το παρατσούκλι «Floutsou» δεν προέκυψε τυχαία. Όπως αφηγείται ο ίδιος, η έμπνευση ήρθε από τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν τα μακαρόνια όταν ανακατεύονται με τη σάλτσα στο τηγάνι.

 

Σε ένα βίντεο όπου μαγείρευε μακαρόνια με κιμά, μίλησε για τον ήχο «φλούτσου – φλούτσο» που κάνουν τα ζυμαρικά και το όνομα έμεινε από τότε. Η ονομασία αυτή έγινε το σήμα κατατεθέν του στα social media, αποπνέοντας τον απλό και χιουμοριστικό χαρακτήρα του, ενώ ταυτόχρονα συμβολίζει την αγάπη του για τη μαγειρική.

Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος συνδυάζει τη μακρόχρονη εμπειρία του με το πάθος του για δημιουργία περιεχομένου που επικοινωνεί με το κοινό. Μέσα από τα βίντεό του, καταφέρνει να κάνει τη μαγειρική προσιτή και διασκεδαστική, εμπνέοντας ανθρώπους να πειραματιστούν στην κουζίνα.

 

Η αυθεντικότητα και η ειλικρίνεια του λόγου του τον καθιστούν έναν από τους πιο συμπαθείς food influencers στην Ελλάδα, έχοντας κατακτήσει ένα κοινό που ταυτίζεται με τον απλό και άμεσο τρόπο του.

Τσέκαρε κι αυτά: