Γιώργος Τσαγκαράκης

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομα του με μια πολύ συγκεκριμένη δουλειά και δεν είναι άλλη από τις δημοπρασίες οι οποίες γίνονται σε Ελλάδα και εξωτερικό. Και τα τελευταία δυο χρόνια, έχει γίνει πιο γνωστό το πρόσωπο του στο τηλεοπτικό κοινό λόγω της συμμετοχής του στην εκπομπή του Star “Cash or Trash”.

 

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει ταξιδέψει, έχει πιάσει στα χέρια του σπουδαία και ακριβά αντικείμενα και δηλώνει παθιασμένος με τη δουλειά που κάνει καθώς πιστεύει πως ένα παλιό αντικείμενο πρέπει να επανέρχεται στη ζωή μας με κάποιον τρόπο.

Γιώργος Τσαγκαράκης – Βιογραφικό, Instagram, το οικοτροφείο, οι δημοπρασίες και η καταγωγή

Ο επιχειρηματίας και διαμαντολόγος, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και προέρχεται από μια αριστοκρατική οικογένεια όπως έχει δηλώσει. Ωστόσο, σε ηλικία 12 ετών έχασε τους γονείς του και αναγκάστηκε να μείνει σε οικοτροφείο όπου και προσπάθησε να γίνει από του καλύτερους μαθητές έτσι ώστε να κάνει τις σπουδές του.

Η οικογένεια του είχε πάθος με τις αντίκες και από μικρή ηλικία πήγαινε με τους γονείς του σε δημοπρασίες με αποτέλεσμα να του μπει το “μικρόβιο” και οι σκέψεις του ήταν πάντα λύω από τα έργα τέχνης και τα πολυτελή κοσμήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε την ευκαιρία να αποκτήσει καλή παιδεία και έχοντας κάνει πολλά πράγματα – ναυτιλιακά και ξενοδοχειακά – κατάλαβε πως αγαπά τα πολύτιμα αντικείμενα και ασχολήθηκε με αυτά.

Για 32 ολόκληρα χρόνια εμφανιζόταν στην τηλεόραση κάνοντας δημοπρασίες που αφορούσαν σε πολύτιμα αντικείμενα και θεωρείται από τους πιο γνωστούς δημοπράτες στην Ελλάδα.

Οι δημοπρασίες

Από μικρή ηλικία βρέθηκε σε μεγάλα παζάρια όπου μαζί με τον πατέρα του έβλεπε αντικείμενα τα οποία σκεφτόταν πως μπορούν να είναι χρήσιμα σε άλλους ανθρώπους. Καθημερινά έβλεπε νέες εικόνες και για εκείνον ήταν μονόδρομος οι δημοπρασίες.

Στο Κολωνάκι δημιούργησε την γκαλερί Tsagarakis όπου μέσα σε αυτή μπορούσε κανείς να βρει πολύτιμα έργα τέχνης, μοναδικά κοσμήματα και αντικείμενα μεγάλης αξίας. Ωστόσο, στην τηλεόραση έκανε το μεγάλο break through καθώς για 32 χρόνια απασχολούσε με τις δημοπρασίες και ο κόσμος μπορούσε να συμμετέχει σε αυτές με ένα τηλεφώνημα.

Έχοντας μεγάλη αγάπη στα πολύτιμα αντικείμενα, δημιούργησε και άλλα καταστήματα όπου ο κόσμος θα μπορούσε να δει από κοντά τη σημαντικότητα τους και ενδεχομένως να αγοράσει κάτι το οποίο μιλούσε στην καρδιά του.

Δεν ήταν όλα ρόδινα, όμως, για τον Γιώργο Τσαγκαράκη καθώς υπήρξαν κάποιες δύσκολες στιγμές όπου χρειάστηκε να βάλει σε παύση κάποια πράγματα που έκανε.

Τα τρία παιδιά και το διαζύγιο

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης έχει τρία παιδιά από το γάμο του με την πρώην σύζυγο του Μαίρη αλλά οι δυο τους δεν κατάφεραν να συνεχίσουν τη σχέση τους.

Ο ένας του γιος, Στέφανος, βρέθηκε στα φώτα της δημοσιότητας πριν από αρκετό καιρό καθώς είναι ζευγάρι με την πρώην παίκτρια του GNTM, Χαρά Παππά. Ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει πως είναι ένα πολύ low profile παιδί και πως οι δυο τους είναι πολύ καλά παιδιά.

Τσέκαρε και αυτά: