Γιόρκ

Το citynow.gr είναι παντού αφού οι φίλοι μας πάντα θέλουν να μας “παίρνουν” μαζί τοςυ στα ταξίδι που κάνουν και αυτή τη φορά κάνουμε μια μοναδική βόλτα στο Γιόρκ της Αγγλίας και πρέπει κάποια στιγμή να βάλεις στην bucket list σου αυτόν τον προορισμό.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Το Γιορκ είναι μια πόλη της Αγγλίας η οποία έχει χτιστεί στη συμβολή των ποταμών Φος και Ουζ και θεωρείται μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Αγγλίας καθώς έχουν σημειωθεί πολλά πολιτικά γεγονότα. Επίσης, διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους καθεδρικούς ναούς στην Ευρώπη και τα κτίρια της της μπορεί να είναι παλιά αλλά είναι εξαιρετικά διατηρημένα.

Πρόκειται για έναν σημαντικό συγκοινωνιακό φόβο μεταξύ Λονδίνου και Εδιμβούργου καθώς οι πολίτες και οι τουρίστες περνούν από το σημείο για να μπορέσουν να μεταβούν σε πολλές πόλεις της Αγγλίας.

Ο καθεδρικός ναός του Γιόρκ είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που μπορεί κάποιος να απολαύσει και υπάρχει η δυνατότητα να ανέβεις στην κορυφή του και να απολαύσεις η θέα από ψηλά. Κατασκευάστηκε την περίοδο μεταξύ του 1472 και του 1500. Θεωρείται ένα πολύ ιδιαίτερο σημείο καθώς έχει “επιζήσει” από εμπρησμό και πυρκαγιά αλλά πλέον όλες οι ζημιές έχουν αποκατασταθεί πλήρως!

Οι καστρόπορτες είναι ένα ακόμη σημείο που αξίζει να επισκεφτείς ενώ και ο Πύργος του Κλίφορντ είναι ένα πολύ ωραίο σημείο!

Το μουσείο JORVIK Viking Centre είναι ένα ακόμη “hot spot” για όσους αγαπούν την ιστορία και σε αυτό μπορείς να μάθεις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την περίοδο που οι Βίκινγκς κατέλαβαν την περιοχή.

Τσέκαρε τις εικόνες στην παρακάτω gallery :

 

Πρόκειται για μια πόλη την οποία πρέπει να επισκεφτείς κάποια στιγμή καθώς διαθέτει μοναδικές ομορφιές και θα σε ενθουσιάσουν τα κτίρια, η ηρεμία και η απλότητα που υπάρχει σε πολλά σημεία!

Τσέκαρε και αυτά: