Το γιουβέτσι θαλασσινών είναι ένα από τα πιο ωραία γευστικά πιάτα ιδανικό για την Κυριακή με την οικογένεια συγκεντρωμένη να μπορεί να το απολαύσει.
Ο γνωστός Έλληνας σεφ, Νικόλας Καρβέλας μας δείχνει τον τρόπο και τη συνταγή για αυτό το πιάτο.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ κριθαράκι μέτριο
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 500 γρ κατεψυγμένο μιξ θαλασσινών (μύδια, γαρίδες,
καλαμάρι, χταπόδι) - 1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- Αλάτι- πιπέρι
- 1 μάτσο βασιλικό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ