Γκάζι

Ο πεζόδρομος της Περσεφόνης που διασχίζει το Γκάζι, παραδόθηκε αυτές τις μέρες αναμορφωμένος, από τον Δήμο Αθηναίων, στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

ad

 

Περισσότερα από 2.100 τ.μ. νέων κυβόλιθων αντικατέστησαν τους παλιούς και φθαρμένους, δίνοντας μία ανανεωμένη όψη στον πολυσύχναστο αυτόν πεζόδρομο της πρωτεύουσας που “συναντά” το μετρό του Κεραμεικού. Τα έργα της ανακατασκευής πραγματοποιήθηκαν σε όλο το μήκος της οδού Περσεφόνης από την Πειραιώς έως την Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και στις διασταυρώσεις των κάθετων οδών.

“Σε κάθε γειτονιά δημιουργούμε κι ένα νέο έργο ουσίας. Η προσπάθεια αυτής της δημοτικής αρχής είναι να ανανεώσει πλήρως τις υποδομές στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας. Σήμερα, παραδίδουμε τον ανανεωμένο πεζόδρομο της Περσεφόνης, ένα κεντρικό σημείο στο Γκάζι που έπρεπε να είχε αποκατασταθεί πριν από χρόνια. Συνεχίζουμε το έργο μας με αμείωτο ρυθμό, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πρωτεύουσας”, τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Γκάζι

Αναλυτικά, οι εργασίες που εκτελέστηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων -υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης οδοποιίας, αποχέτευσης και κοινοχρήστων χώρων- περιλάμβαναν την αποξήλωση των παλαιών κυβόλιθων κατά μήκος του -ήπιας κυκλοφορίας- πεζόδρομου και την κατασκευή επιστρώσεων σε όλη την επιφάνειά του με νέους κυβόλιθους, κατασκευασμένους από ψυχρά υλικά.

Πρόκειται για υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται σε όλα τα έργα ανακατασκευής δρόμων ή πεζόδρομων, που υλοποιούνται τα τελευταία 2,5 χρόνια από τον Δήμο Αθηναίων, με στόχο τη μείωση της επιφανειακής θερμοκρασίας, την αντιμετώπιση του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών που διήρκησαν περίπου ένα μήνα, επισκευάστηκαν τμήματα των πεζοδρομίων -και στις δύο πλευρές της οδού Περσεφόνης- και πραγματοποιήθηκαν ειδικές εργασίες ανύψωσης και καταβιβασμού φρεατίων, προκειμένου αυτά να προσαρμοστούν στη νέα οριστική στάθμη του πεζόδρομου.

Τσέκαρε κι αυτό:

Υδροχόος Αύγουστος: Οι προβλέψεις για τον Αύγουστο του 2022

Ad