Dating Applications

Ανεξέλεγκτη είναι η χρήση εκείνων των εφαρμογών στα κινητά ή αλλιώς dating applications που σκοπό έχουν τις γνωριμίες και τα ερωτικά ραντεβού, αλλά αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών είναι παντρεμένοι.

Η έρευνα έγινε από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών και διαπιστώθηκε πως το 55% των ερωτηθέντων έχει χρησιμοποιήσει έστω μία φορά μια τέτοια εφαρμογή, το 42% έχει κάνει ραντεβού με άτομο που γνώρισε από το dating application και μάλιστα ένας στους 4 έχει προχωρήσει και σε σεξουαλική επαφή.

Το πλέον ανησυχητικό είναι πως έξι στους δέκα έγγαμους άνδρες και τέσσερις στις δέκα παντρεμένες γυναίκες έχουν επισκεφτεί αυτές τις εφαρμογές γνωριμιών προκειμένου να έχουν μία παράνομη επαφή.

Οι πρωταθλητές στην χρήση τέτοιων εφαρμογών είναι οι άντρες οι οποίοι σε ποσοστό 62% τις χρησιμοποιούν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι 47%. Το 55% των εγγάμων ανδρών και το 42% των εγγάμων γυναικών έχουν συναντηθεί με τους εικονικούς συνομιλητές τους και όταν εξαντλούν τα κοινωνικά θέματα, τότε αρχίζουν την ενασχόλησή τους με το σεξ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ίδια ευκολία που ασχολούνται με το σεξ με την ίδια ευκολία βαριούνται και το παρατάνε μιας και “παρέχεται” απλόχερα και σε αφθονία.