Γνωριμία

Οι γνωριμίες με νέους ανθρώπους είναι από τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή και αυτό είτε πρόκειται για φίλο, συνάδελφο και σύντροφο.

 

Ωστόσο, σε μία νέα γνωριμία κανείς δεν μπορεί να ξέρει με ακρίβεια ποιος ή ποια είναι αυτή που έχουμε απέναντί μας. Και φυσικά σε μια γνωριμία κανείς δεν μπορεί να ξέρει εκ των προτέρων πού θα καταλήξει.

Η πρώτη επαφή όμως είναι η πιο σημαντική από όλες τις άλλες και πέρα από το ένστικο και την αίσθηση που μας αφήνει μία γνωριμία, υπάρχει και ένα κόλπο για να μπορούμε να ξέρουμε ποιον έχουμε απέναντί μας.

Φυσικά, σε μία πρώτη γνωριμία οι ερωτήσεις πέφτουν βροχή, αλλά υπάρχει και μία ερώτηση που πάντα μπορεί να σου δώσει να καταλάβεις με ποιον είσαι και τι ρόλο βαράει ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου.

Με αυτή την ερώτηση μπορούμε άνετα να αποκαλύψουμε ποιον έχουμε απέναντί μας. Σύμφωνα με έρευνα πανεπιστημίου ένας άνθρωπος που γνωρίζει κάποιον μπορεί να ρωτήσει ποια είναι η γνώμη του για κάποιον άλλον.

Αντίθετα, ένας θετικός άνθρωπος κρίνει θετικά και όμορφα τους άλλους. Δεν τρέχουν να γίνουν επικριτικοί με τους άλλους ούτε να προτάξουν τα αρνητικά στοιχεία ενός ανθρώπου. Αντίθετα, μιλούν όμορφα και με μια αίσθηση κατανόησης και έτσι δείχνουν τα καλά δείγματα στις νέες γνωριμίες.
Τσέκαρε κι αυτό: