GNTM

Στο GNTM 5, έχουν αλλάξει οι κανονισμοί και πλέον γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο και το έπαθλο του μεγάλου διαγωνισμού μόδας.

ad

 

Οι κριτές, αναζητούν όπως λένε κάτι “ξεχωριστό” για να μπει μέσα στο σπίτι του GNTM και χρησιμοποιείται η λέξη diversity – η οποία μεταφράζεται ως ποικιλία –  δηλαδή ότι οι διαγωνιζόμενες πλέον δεν χρειάζεται να είναι όμορφες έτσι όπως το έχει ορίσει η κοινωνία για να μπορέσουν να προχωρήσουν στον διαγωνισμό.

Το diversity, είναι ένας πολύ σημαντικός όρος, όχι μόνο επειδή τα μοντέλα πλέον δε χρειάζεται να κάνουν τις αυτοκαταστροφικές δίαιτες για να πετύχουν το 90 – 60 – 90 (τα επιθυμητά, σωματικά νούμερα), αλλά επειδή με πολύ μικρά βηματάκια αλλάζει ο τρόπος σκέψης ολόκληρης της κοινωνίας.

Αν το σκεφτείς η μόδα είναι καθημερινά στη ζωή μας από πάρα πολύ μικρή ηλικία, αφού ντυνόμαστε με τα ρούχα που μας αρέσουν για να πάμε στις υποχρεώσεις μας, και ο καθένας έχει το προσωπικό του στυλ, ακόμα κι αν ακολουθεί τα trends.

Οπότε, εφόσον όλοι είμαστε μέσα σε αυτό το “τρυπάκι” από μικροί, καλό είναι να το κάνουμε να αξίζει. Όταν ένας άνθρωπος μπορεί να διακρίνει τον εαυτό του στα “μεγάλα ονόματα” είναι τεράστια δουλειά για την ανθρωπότητα, ειδικότερα αν αυτός ο άνθρωπος – ανεξαρτήτως ηλικίας – νιώθει “μαύρο πρόβατο”.

Έτσι λοιπόν, ακολουθώντας αυτό το παράδειγμα, το GNTM αναζητά κοπέλες χωρίς απαραίτητα να ανταποκρίνονται στα σημερινά πρότυπα ομορφιάς. Ωστόσο, και στους προηγούμενους κύκλους, βλέπαμε μέσα στο σπίτι κορίτσια που σίγουρα μόνο “διαφορετικά” δεν τα λες.

Πάλι, τα άτομα που “πήγαν μπροστά” – και πολύ καλά έκαναν – δεν ήταν εκείνα που διέφεραν από τη μάζα, κι ας υπήρχαν μερικοί που το άξιζαν. Μέχρι πρότινος, ακόμα και οι κριτές-μοντέλα, είναι άτομα που ναι μεν έχουν κάνει επιτυχίες στη μόδα, αλλά και πάλι ήταν οι “κλασσικά όμορφοι” άνθρωποι που προβάλλονται στις οθόνες μας, στα περιοδικά και περπατάνε στις πασαρέλες.

Στο GNTM 5 ανάμεσα στους κριτές βρίσκεται η Σοφία Χατζηπαντελή, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ότι ανήκει στα “διαφορετικά” μοντέλα, οπότε έχοντας στο νου μας ότι δεν υπάρχει όριο ηλικίας/κιλών μαζί με την καινούρια guest judge, ίσως να έχει γίνει μία μικρή αλλαγή.

Βλέποντας στα επόμενα επεισόδια ποιες κοπέλες μπήκαν στο σπίτι, ποιες παρέμειναν και στην τελική ποια θα κερδίσει το GNTM 5, θα μπορέσει να απαντηθεί το ερώτημα: Έχουν “σπάσει” όντως τα στερεότυπα; Δυσκολάκι!

Who said this? Βασιλική Πολίτη!

@politiii

Τσέκαρε και αυτό : Σπύρος Μαρτίκας : Η μεγάλη αλλαγή του

Ad