Οι κόντρες και το πολεμικό στοιχείο μέσα στο GNTM έχει γίνει καθημερινό στοιχείο και αυτό φάνηκε από τη φωτογράφιση από την οποία θα κριθεί ποιος θα αποχωρήσει στο δεύτερο επεισόδιο.

Το concept ήταν να δείξουν πως είναι έτοιμοι για πόλεμο αλλά δεν είχαν σπαθιά και ασπίδες, αλλά διάφορα περίεργα αντικείμενα, όπως ξαπλώστρες, ομπρέλες, ρακέτες, αλλά μέχρι και ανανάδες ή και φρατζόλες ψωμί.

Ο Εμιλιάνο που είχε την καλύτερη φωτογραφία από το προηγούμενο σετ αποφάσισε να δώσει το μειονέκτημα στον Δημοσθένη ή γύπα, τη Ρασέλ και τον Παναγιώτη Πέτσα.

Και οι τρεις έγιναν έξαλλοι με την απόφαση του Εμιλιάνο και μάλλον αυτό τους παρακίνησε και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ωστόσο, άλλοι συμμετέχοντες δεν τα πήγαν και τόσο καλά, κάνοντας έξαλλη την Ζενεβιέβ, η οποία είναι η αλήθεια πως δεν χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση όμως ήταν πως ακόμα και ο Καράβας έφτασε κάποιες στιγμές σε στιγμές απόγνωσης.

Τελικά, η φωτογράφιση αυτή έδειξε πως υπάρχουν ξεκάθαρες στρατηγικές στο παιχνίδι και σίγουρα στα επόμενα επεισόδια θα βγουν όχι μόνο τα μαχαίρια αλλά όλα τα πολεμικά όπλα που θα βρίσκουν μπροστά τους τα υποψήφια top models.