Γοπα project

Ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται στην Αθήνα και το όνομα αυτού είναι Γόπα project. Στο πρώτο άκουσμα βέβαια θυμίζει στρατό για τους άντρες και όμως δεν διαφέρει και τόσο πολύ για όσους έχουν σχετική εμπειρία.

Είναι η προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων να σταματήσει το κακό συνήθειο του Έλληνα να καπνίζει στο δρόμο και στη συνέχεια να πετάει το αποτσίγαρο, στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο και γενικά όπου του καπνίσει.

Γοπα project

Για το λόγο αυτό ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία και με τη στήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής, τοποθέτησε 20 νέα μεγάλα αστικά σταχτοδοχεία στους δρόμους της Αθήνας μπας και ηρεμήσουν οι δρόμοι της πρωτεύουσας από τους τόνους αποτσίγαρα.

Αυτή η κίνηση όχι μόνο θα βοηθήσει στο να παραμείνει η Αθήνα καθαρή, αλλά συγχρόνως βοηθά όσο δεν φαντάζεστε και στην προστασία του περιβάλλοντος. Μιας και τα αποτσίγαρα ανακυκλώνονται με αυτά τα δοχεία υπολογίζεται ότι μπορούν να ανακυκλωθούν περί τα 250.000 αποτσίγαρα μέσα σε ένα χρόνο.

Γοπα project

Αρχικά το Γόπα project είχε ξεκινήσει πιλοτικά και είχαν τοποθετηθεί μόνο πέντε τέτοια σταχτοδοχεία στο Σύνταγμα, την Ερμού, το Μοναστηράκι και το Γκάζι. 

Μέχρι τώρα έχουν συλλεχθεί πάνω από 30.000 αποτσίγαρα.

Τα νέα σταχτοδοχεία πλέον βρίσκονται στο Κολωνάκι, το Ζάππειο, τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Ακαδημίας, στην Πλάκα, στα Πετράλωνα, στο Κουκάκι, την Ομόνοια, στο Μεταξουργείο, στη Βαρβάκειο και την Πανεπιστημίου.

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος