ανθοκομική έκθεση

Η ανθοκομική έκθεση του Δήμου Κηφισιάς μετρά πάνω από έναν αιώνα παρουσίας ώστε, να κατατάσσεται δίκαια ανάμεσα στους μακροβιότερους θεσμούς της πόλης. Στο νέο site του φορέα μαθαίνουμε πως η πρώτη έκθεση «ανθέων και καρπών», όπως ονομάστηκε τότε, διοργανώθηκε πρώτη φορά το 1896, χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Ενώ, το περίφημο Άλσος της πλατείας Πλατάνου, συνδέεται με την ανθοκομική έκθεση του Δήμου Κηφισιάς ήδη, από το 1902.

Η μακρά ιστορία της αλλά και η συνεπής, διαχρονική παρουσία της την έχουν καθιερώσει στις συνειδήσεις και την καρδιά των περιοίκων και όχι μόνο καθώς, η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς αποτελεί σταθερό ραντεβού και πόλο έλξης για τους απανταχού λάτρεις της κηπουρικής.

Η περιήγηση στην, ομολογουμένως, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα της έκθεσης, αποδεικνύει πως η διοίκηση της Έκθεσης δεν φείδεται εκδηλώσεων και δράσεων στα πλαίσια των σκοπών που εκπροσωπεί. Κάθε χρόνο, στην Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς, υλοποιούν ένα Θεματικό Πάρκο κατά την διάρκεια της Έκθεσης, δράση που σχεδιάζεται για να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί στους επισκέπτες της η «κουλτούρα της κηποτεχνίας» και να κάνει γνωστή την επαγγελματική γραμμή ενός κήπου.

Με περισσή σπουδή, η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς έχει οργανώσει το σχετικό site που, είναι άρτιο σε πληροφορίες και διατηρεί τον έντονα επιμορφωτικό του χαρακτήρα ενώ, παρακινεί δημιουργικά το ενδιαφέρον. Περιηγούμενοι στην ιστοσελίδα της Έκθεσης μπορούμε να μάθουμε για τον ταρατσόκηπο, τους κάθετους ή τον άνυδρο κήπο, ποιος είναι ο Πατρίκ Μπλανκ, ο διάσημος γάλλος βοτανολόγος αλλά, και για τα ξηρόφυτα του μεσογειακού οικοσυστήματος και τους μελισσόκηπους. Όλ’ αυτά γίνονται ακόμα πιο συναρπαστικά και κατανοητά μέσα από περιεκτικά βίντεο και προσεγμένη εικονογράφηση.

Στο, αληθινά, πλούσιο site της Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Κηφισιάς θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την επίσκεψη σας και τις δυνατότητες που έχετε, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει η Έκθεση, τα ετήσια θεματικά πάρκα και τόσα άλλα που θα ενδυναμώσουν τη σχέση σας με τη φύση και το έργο της Έκθεσης.
Και για εκείνους που προτιμούν το facebook ή το Instagram, εξίσου δραστήρια αποδεικνύεται η Έκθεση κι εκεί. Αυτές τις μέρες μπορείτε να δείτε δημοσιεύσεις που απευθύνονται στις νεότερες ηλικίες και καλλιεργούν την ευθύνη απέναντι στην προστασία της φύσης ή ακόμα κι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις όπως περίπατοι με τους ειδικούς του κήπου. Δεν έχετε παρά να την αναζητήσετε λοιπόν.
www.kifissiaflowershow.eu