Harrods

Harrods: Η Ξιφολόγχη αποτελεί μια ιδέα που σφυρηλατήθηκε μέσα στις φλόγες του κορωνοπολέμου κάπου αρχές Απρίλη και λειτουργεί ως όπλο κατανόησης του μάταιου τούτου κόσμου, που κακά τα ψέματα έχει γίνει ακατανόητος. Με γλώσσα καυστική (και όχι καυτερή!), με λόγο αμείλικτο και αδυσώπητο, καθώς και με άποψη κόλαφο – πλην τίμια και ειλικρινή, θα περιγράφει τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας ή αλλιώς τις Αποκαλυπτικές σχεδόν στιγμές που ζούμε σαν κοινωνία και σαν πλανήτης.

Αναστέναξε από ανακούφιση και η Ξιφολόγχη, μόλις ο Borris Johnson, με αυτό το χτένισμα που ενίοτε θυμίζει την τρελή του Σαγιό, αποφάσισε να σφυρίξει τη λήξη του lockdown στις αρχές του μήνα. Βέβαια, κάτοικοι και ταξιδιώτες που βρίσκονταν στο Λονδίνο ούρλιαξαν από ευτυχία, τρέχοντας γρήγορα στην εξώπορτα κατευθυνόμενοι προς πάσα κατεύθυνση!

Σαν λυσσασμένα όρνεα συγκεντρώθηκαν το Σάββατο έξω από το πολυτελές πολυκατάστημα Harrods στο Knightsbridge του Λονδίνου, προκειμένου να μπουκάρουν μέσα και να κατασπαράξουν χριστουγεννιάτικες προσφορές, αλλά και ότι βρεθεί στο διάβα τους. Αυτοί οι αιμοβόροι για ψώνια αγοραστές, καταπιεσμένοι εδώ και ένα μήνα από τον εγκλεισμό, πλημμύρισαν τους δρόμους του Λονδίνου σαν τσουνάμι, ξεχνώντας μάσκες και αποστάσεις για να ικανοποιήσουν τις καταναλωτικές ορέξεις τους. (Έξαλλος πρέπει να έγινε ο Άδωνις!).

Έντρομος ένας εργαζόμενος του πολυκαταστήματος, που θέλησε να βγει έξω και να πάει να πάρει το μεσημεριανό του, γύρισε πίσω καθότι ορδές από μανιασμένους καταναλωτές είχαν μπλοκάρει τις εισόδους, ακολουθώντας ρυθμούς του «άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε….να τους κολλήσουμε όλους εδώ». (Το αγόρι σκέφτομαι που έμεινε νηστικό!). Τέτοια σου λέει ήτο η ορμή του πλήθους, που στην θέα πανάκριβων και απαραίτητων αγαθών για την επιβίωσή τους, παρέσυραν και τους φύλακες ασφαλείας του καταστήματος. (Σιγά καλέ! Θα μας γκρεμίσετε. Τσόκαρα! Θα φώναζε και η Ξιφολόγχη αν ήταν εκεί!).

Για να μπορέσει λοιπόν, να καταλαγιάσει αυτός ο κουρνιαχτός, έπρεπε να κληθεί η Μητροπολιτική αστυνομία συλλαμβάνοντας τέσσερις εκστασιασμένους – που ξαναείδαν βιτρίνες – καταναλωτές. Αν και το πλήθος προσωρινά διαλύθηκε για τα μάτια της αστυνομίας, παραμόνευε όμως σε γωνίες και σε πάρκα μέχρι να φύγουν ώστε να ξελυσσάξουν ξανά. «Ψιλοκάβαλες και κοντοκλώτσες» (λείπεις Δήμητρα Παπαδοπούλου πολύ!) ενώθηκαν ξανά αποφασισμένες να τινάξουν τα Harrods, καθώς και άλλα μαγαζιά, στον αέρα μαζί με τις πιστωτικές τους. (Ε ρε μια κατοχή που σας χρειάζεται… μουρμούρισε η Ξιφολόγχη θυμούμενη τα λόγια της γιαγιά της!).

Τέλος, ακολούθησε και ολιγόωρο γλεντοκόπι στα πέριξ του Λονδίνου, μέχρι την προβλεπόμενη ώρα! (Ελπίζω μόνο να είχε κλειστή η τηλεόραση ο Χαρδαλιάς!). 

Επληροφορήθην δε η Ξιφολόγχη, ότι μέσα σε αυτόν τον «Πατείς με πατώ σε» ένας τενίστας, ονόματι Στέφανος, έγραψε σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ό,τι «Κάποιος πρέπει να χτίσει ένα κατάστημα Harrods στην Ελλάδα. Ήρθε η ώρα». Όλα τα’ χει η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε…κατάλαβες. Όχι τίποτα άλλο, αλλά σκέφτομαι αυτά τα κορίτσια του My Style Rocks που φάγανε τα πόδια τους, πάνω κάτω στην Αθήνα, να μας μάθουνε τα vintage και τα second hand! Η άλλη σου λέει, μέχρι και τα σακάκια του παππού της ξέθαψε από τα μπαούλα και ο άλλος δε κρατιέται να μπει στα ελληνικά Harrods! (Τίποτα δε σέβεται, τίποτα!).

Αυτός ο ξιπασμός της κάθε Μαντάμ Σουσούς να φύγει από τον Μπύθουλα καθότιν πτωχοκομείον και να τρέξει στις Λόντρες και στας Παρισίους, μπορεί να με θέσει εκτός λόγχης!

Άραγε, τι ώρα να έχει πτήση για Λονδίνο…? και έβαλα να ακούσω «το πλήθος» της Τάνιας… 

Όλα τα έχει πει πια κι αυτή η γυναίκα!