Hendricks
Πηγή : https://www.facebook.com/hendrick.gin.1
Thanasis Sk: Καλησπέρα από το οχυρό στο Περιστέρι. Κλεισμένοι μέσα μαχόμαστε να μείνουμε υγιείς εμείς και οι συνάνθρωποί μας.
Σήμερα θα γράψω για ένα τζιν που τα τελευταία χρόνια έχει εδραιωθεί στις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των απανταχού μερακλήδων τζινάκιδων της χώρας. Το Hendrix (ναι ναι το αυτό το μπλε σκούρο μπουκάλι που είναι στο μεσαίο ράφι στο Rudolf Cocktail Bart).
Rudolf
Ας πάμε λίγο πίσω κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 2000. Τότε άρχισαν τα cocktails να μπαίνουν δυναμικά στον χώρο της μαζικής εστίασης. Tα Mojitos και οι Μαργαρίτες άρχισαν να πίνονται στο κέντρο της Αθήνας σε όμορφους χώρους και σιγά σιγά άρχισε και το κοινό να γίνεται λίγο πιο απαιτητικό συνειδητοποιώντας ότι υπάρχει και άλλος κόσμος πέρα από το ουίσκι κόλα και τη βότκα λεμόνι.
Το sex on the beach, το καρπούζι και το καμικάζι που παραγγέλνονταν σε κανάτες δώσανε την θέση τους στα Martinis, τα Daiquiris, τις Caipirinhas και τα Cuba Libre που πίνονται σαν cocktail με όμορφες γαρνιτούρες χωρίς ομπρέλες, σημαιούλες και μαΐμουδάκια.
Κάπου εκεί λοιπόν έρχεται ένα ποτό που έχει γαρνιτούρα αγγούρι. Σε όποιον άρεσε το τζιν το δοκίμαζε γιατί ήθελε να νιώσει λίγο διαφορετικός (ελληνάρες γαρ). Το θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο τζιν από την πρώτη γουλιά σε κέρδιζε καθώς είναι πολύ ιδιαίτερο, κυρίως λόγω των αρωμάτων από τριαντάφυλλο και αγγούρι. Έτσι λοιπόν η συνταγή της επιτυχίας ήταν έτοιμη. Ένα προϊόν που θα σε έβαζε στην διαδικασία να το δοκιμάσεις λόγω της ιδιαιτερότητας του αγγουριού και θα σε αποζημίωνε με την γεύση του.
Συνήθως πίσω από κάθε επιτυχία εκτός από μια γυναίκα, κρύβεται και μια ωραία ιστορία, την οποία με την πάροδο του χρόνου δεν μπορείς εύκολα να ξεχωρίσεις αν όντως ισχύει ή είναι αστικός μύθος.
To Hendrix ανήκει στον κολοσσό William Grant & Sons. Κάπου εκεί στα αποστακτήρια του whisky Grands, Glenfiddich και Balvenie γεννήθηκε από την Lesley Gracie μια νεαρή χημικό που είχε προϋπηρεσία στην φαρμακοβιομηχανία, τον David Stewart που ήταν Master Blender του Balvenie και του Glenfiddich και της Janet Sheed Roberts εγγονή του William Grant, η ιδέα της δημιουργίας ενός Scottish Gin.
Στην Μέκκα του whisky δημιουργείται ένα Scottish Gin, που έχει συγκεκριμένο χαρακτήρα λόγω των αιθέριων ελαίων από πέταλα τριαντάφυλλου ειδικής «ράτσας» που φύεται στη Βουλγαρία, καθώς και από αγγούρι ειδικής ποικιλίας που καλλιεργείται στην Ολλανδία, τα οποία προστίθενται στη συνταγή.
Την συνταγή την φτιάχνει ο David Stewart που αν και Master blender στο whisky ήτανε κρυφοτζινάκιας, την φιάλη την διαλέγει η Lesley Gracie που προερχόμενη από τον φαρμακευτικό χώρο της είναι οικεία τα μπουκάλια που έμπαιναν παλιά τα φάρμακα και ο νονός του νέου αυτού τζιν είναι Janet Sheed Roberts που έχει την ιδέα το τζιν να πάρει το όνομα του κηπουρού της.
Για την ιστορία να αναφέρω ότι η Janet Sheed Roberts πέθανε το 2012 σε ηλικία 110 χρονών ως η γηραιότερη Σκοτσέζα.(άρα η θεωρία που ανέφερα ότι το αλκοόλ μας κάνει καλό γιατί καθαρίζει το μέσα μας επιβεβαιώνεται).
Αυτά λοιπόν από εμένα, εύχομαι το επόμενο άρθρο μου να μας βρει στον κερατάκο (Rudolf Cocktail Bart). Και αν όχι, ας είμαστε τουλάχιστον όλοι υγιείς και δυνατοί.
See you when I see you, (που λέμε και