Η Hotel Investment Partners, ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων στην Νότια Ευρώπη που ανήκει σε επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone που δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων, προχώρησε σε συμφωνία με την Marriott International προκειμένου να εντάξει το ξενοδοχείο Domes of Corfu (πρώην Grand Hotel), στο πλούσιο χαρτοφυλάκιο ανεξάρτητων ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο της Autograph Collection Hotels.

O δυναμικός πολυβραβευμένος Ελληνικός όμιλος εταιρειών φιλοξενίας Ledra Hotels & Villas θα διαχειρίζεται το ξενοδοχείο υπό το κορυφαίο brand πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα, Domes Resorts. 

Η Blackstone και η HIP επενδύουν περίπου €14 εκατ. για την αναβάθμιση και τον μετασχηματισμό του ακινήτου. Η ανακαίνιση περιλαμβάνει την ανάπλαση όλων των κοινόχρηστων χώρων και των δωματίων, με ξεχωριστή αισθητική που συνδυάζεται με το μοναδικό περιβάλλον της Κέρκυρας και δημιουργεί μια φρέσκια, καινοτόμο και μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες. 

Η ανακαινισμένη, ολοκαίνουργια, φιλική για οικογένειες ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στην παραλία της Γλυφάδας, θα διαθέτει 218 δωμάτια και θα αρχίσει να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2021. Το εμπνευσμένο θέρετρο θα συνδυάζει αρμονικά τον τοπικό πολιτισμό και την παράδοση με ένα χαλαρό, βενετσιάνικο και μποέμικο στιλ.

Ο Alejandro Hernández-Puértolas, CEO και founding partner της HIP, δήλωσε: «Η εν λόγω συμφωνία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για δυναμική επανατοποθέτηση, επένδυση και μετασχηματισμό του χαρτοφυλακίου μας στην Ελλάδα, βοηθώντας τη χώρα να διατηρήσει τη θέση, που δικαιωματικά κατέχει, ως ένας κορυφαίος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την Marriott International και το brand Autograph Collection Hotels, αλλά και με την Ledra Hotels & Villas και το brand Domes Resorts, για να ενισχύσουμε περαιτέρω την ηγετική μας θέση στον ξενοδοχειακό τομέα στη νότια Ευρώπη». 

«Καθώς σχεδιάζουμε για την επανεκκίνηση των ταξιδιών αναψυχής σε περιζήτητους προορισμούς όπως η Ελλάδα, είμαστε ενθουσιασμένοι που υπογράψαμε αυτήν τη συμφωνία με την Hotel Investment Partners για να εντάξουμε το νέο ξενοδοχείο Domes of Corfu στο χαρτοφυλάκιό μας που περιλαμβάνει θέρετρα παγκόσμιας κλάσης.

Έχουμε το προνόμιο να συνεργαζόμαστε με την Hotel Investment Partners αρκετά χρόνια και είμαστε χαρούμενοι που επεκτείνουμε τη μακροχρόνια σχέση μας μαζί τους», δήλωσε ο Satya Anand, Πρόεδρος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής της Marriott International.

«Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε και πάλι με την Ledra Hotels & Villas δημιουργώντας το πέμπτο Domes Resort στην αγορά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο συνδυασμός της φυσικής ομορφιάς της Κέρκυρας με το boutique design της Autograph Collection, θα κάνει το Domes of Corfu ένα από τα κορυφαία θέρετρα αναψυχής της χώρας». 

Ο Δρ. Γιώργος Σπανός, CEO της Domes Resorts, δήλωσε: «Η προσθήκη του Domes of Corfu στο δίκτυο Autograph Collection, είναι η καλύτερη δυνατή αρχή για τη στρατηγική συνεργασία μας με την HIP. Το Domes of Corfu είναι το πέμπτο παραθαλάσσιο ακίνητο της Domes Resorts που λειτουργεί υπό brand της Marriott, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυναμική συνεργασία μας με την Marriott International. Σχεδιάζουμε την περαιτέρω επέκτασή μας και σε άλλους μεσογειακούς προορισμούς και είμαι βέβαιος ότι η νέα εποχή θα μας βρει πιο δυνατούς μαζί».