HP

Ο αμερικάνικος κολοσσός, HP, ετοιμάζεται να προβεί στην προσφορά λύσεων τρισδιάστατης εκτύπωσης προκειμένου να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς.

“Η ώρα για το 3D printing ήρθε και για την Ελλάδα” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της HP Ελλάδας και Κύπρου κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης για τις λύσεις βιώσιμης ανάπτυξης της αμερικανικής εταιρείας. Σύμφωνα, λοιπόν, με το διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Νίκο Χρηστάκη, καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, η ελληνική αγορά έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για 3D printing λύσεις και γι’ αυτό τον λόγο η HP “έτρεξε” να καλύψει το κενό στην αγορά, λανσάροντας τα σχετικά προϊόντα.

Πρώτα απ’ όλα, η εταιρεία θα συνεργαστεί με έναν διανομέα – εταιρεία, με όνομα Ylem. Η Ylem, η οποία βρίσκεται σε φάση σύστασης και οριστικής διαμόρφωσης του Business Plan της, είναι μία συνεργασία της Active Computers Systems, ενός εκ των μεγαλύτερων συνεργατών της HP στην Ελλάδα και της 3D Hub. Πιο συγκεκριμένα, η Active Computers Systems εξειδικεύεται στο κομμάτι της 3D εκτύπωσης.

Επιπροσθέτως, ο κ. Χρηστάκης δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς προγραμματίζει να κάνει η HP για την ελληνική αγορά που δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον στην τρισδιάστατη εκτύπωση. Ανέφερε, όμως, ότι η εταιρεία θα εστιάσει στους κλάδους της υγείας, της εκπαίδευσης, των κατασκευών, και της ναυτιλίας.
Τέλος, στα πλάνα της είναι να δημιουργηθεί κι ένα δίκτυο συνεργατών που θα εκπροσωπούν την εταιρεία και θα δίνουν λύσεις στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.