Ένα μοναδικό αφιέρωμα στη «βασίλισσα» του μουσικού θεάτρου, Ζωζώ Σαπουντζάκη, παρουσιάζει «Η αυλή των χρωμάτων», με την Αθηνά Καμπάκογλου και τον Χρήστο Νικολόπουλο, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, στις 10 το βράδυ, στην ΕΡΤ2.

«Κάντε πέρα να περάσω κάντε πέρα να διαβώ / Μην τα κάνω όλα λίμπα μην τα κάνω ρημαδιό… / Είμαι κορίτσι ζόρικο σκληρό και αιμοβόρικο / Μα σαν πέσω στην αγάπη ξέρω πώς να ξηγηθώ / Σούζα όμως τον εθέλω τον λεβέντη που αγαπώ…».

ad

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Κι όμως, η γυναίκα που έχει συνδέσει το όνομά της μ’ αυτό το τραγούδι έχει δηλώσει: «Είμαι και δειλό άτομο. Μόνο στη σκηνή δεν καταλαβαίνω τίποτε, εκεί δεν με πιάνεις».

Μόνο μία γυναίκα μπορεί να είναι άπιαστη στη σκηνή και όταν σβήνουν οι προβολείς να επιστρέφει στο σπίτι με τη συνοδεία της μητέρας της. Να τη θεωρούν «βασίλισσα» και «μοιραία» κι εκείνη να έχει μία απίστευτα σεμνή προσωπική ζωή. Η Ζωζώ Σαπουντζάκη!

Η «βασίλισσα» του μουσικού θεάτρου, ένας ζωντανός θρύλος, που συνεχίζει την καριέρα της αφήνοντας τους πάντες άφωνους, με τη φωνή και την παρουσία της, με την απίστευτη ενέργεια που σκορπά στον χώρο.

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο σπουδαίος συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος έχουν τη χαρά να φιλοξενούν στην «Αυλή των χρωμάτων» την απαστράπτουσα και συνάμα τόσο απλή και γλυκιά Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Έχοντας επιλέξει τα τραγούδια με τα οποία η Ζωζώ έχει γράψει ιστορία στο σανίδι του μουσικού θεάτρου και στις ταινίες του παλιού κινηματογράφου, δημιουργούν μια ανεπανάληπτη εκπομπή, γεμάτη υπέροχα τραγούδια και γλυκιά νοσταλγία.

Οι ιστορίες που αφηγείται η Ζωζώ, οι αναμνήσεις και τα περιστατικά από την πολύχρονη καριέρα της, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και εκπλήσσουν ευχάριστα για τα όσα αποκαλύπτονται.

Άλλωστε, όταν η Ζωζώ Σαπουντζάκη αναφέρεται στη Ζωζώ Νταλμάς, στον Σουγιούλ, στον Μουζάκη, στον Κατσαρό, στον Πλέσσα, στην Αλίκη, οι αφηγήσεις μπορεί να διαρκούν ώρες και πάλι να μην είναι αρκετές.

«Μάρτυρες», αυτών των συναντήσεων, είναι μερικά από τα ομορφότερα φορέματα που έχει φορέσει και γοητεύσει, τα οποία έφερε στο πλατό της εκπομπής, ανακαλώντας τις συγκεκριμένες εμφανίσεις της.

Ο ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, Κώστας Μπαλαχούτης, με τις έγκυρες πληροφορίες και την έρευνά του, επιβεβαιώνει τα γεγονότα της εποχής και προσθέτει στοιχεία άγνωστα μέχρι σήμερα στο ευρύ κοινό.

Τη Ζωζώ Σαπουντζάκη «συντροφεύουν» στο πλατό οι αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες της, Σοφία Σπυράτου και Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, ενώ τραγουδούν μαζί της η Πένυ Μπαλτατζή, η Ελεάννα Παπαϊωάννου και η Χριστίνα Ράλλη.

Η αυλή των χρωμάτων – Ενορχηστρώσεις και διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (πιάνο), Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι), Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι), Τάσος Κάντας (ακορντεόν), Μανώλης Κόττορος (βιολί), Άρης Ζέρβας (τσέλο), Κώστας Σέγγης (πλήκτρα), Γρηγόρης Συντρίδης (τύμπανα), Πόλυς Πελέλης (μπάσο), Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρα), Νατάσα Παυλάτου (κρουστά).

Tσέκαρε και αυτά :