Dua Lipa

Έχουν περάσει ήδη 3 ημέρες από την ανάρτηση της διάσημης τραγουδίστριας από το Κόσοβο, Dua Lipa, η οποία προβάλλει στους προσωπικούς της λογαριασμού – Instagram & Twitter – μια φωτογραφία, η οποία απεικονίζει το χάρτη της “Μεγάλης Αλβανίας”. Ο συγκεκριμένος χάρτης δείχνει ότι στην έκτασή του περιλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι της Θεσπρωτίας.

Η ανάρτησή της αυτή σήκωσε “θύελλα” αντιδράσεων από διάφορες χώρες ανά τον κόσμο και δεν ήταν λίγοι εκείνοι – ειδικά από διάφορα μέρη των Βαλκανίων – που κινητοποιήθηκαν αμέσως να τη χαρακτηρίσουν ως έναν άνθρωπο που προωθεί το “χειρότερο είδος εθνικισμού”.

Η Καίτη Γαρμπή, συγκεκριμένα, έκανε retweet στην ανάρτηση της Dua Lipa στο twitter και έγραψε: «Αν-ι-στό-ρη-τος, επίθετο. Αυτός που δεν είναι συνεπής με την ιστορία ή με την ιστορική ανάλυση».

Η τραγουδίστρια από το Κόσοβο έτρεξε να “καθησυχάσει” και να “ηρεμήσει” τα πνεύματα με μία ακόμη ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter:

Dua Lipa: “Tο προηγούμενο ποστ μου, δεν είχε ποτέ σκοπό να προκαλέσει μίσος.
Λυπάμαι και θυμώνω που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από ορισμένες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που απορρίπτω εντελώς.

Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κοσσυφοπέδιο, η ροή στο προφίλ μου… τρελαίνεται, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή η μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσόβου.

Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνικότητά μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη μητέρα μου χώρα. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους”.

Η γνώμη… ΔΙΚΗ ΣΑΣ!