Γαλλία

Η Γαλλία είναι και αυτή μαι ευρωπαϊκή χώρα η οποία πλήττεται από τον κορονοϊό και χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν μέρα με τη μέρα να βοηθήσουν το σύστημα υγείας να είναι «δυνατό». Και μια μερίδα αυτών των ανθρώπων είναι μετανάστες.

Το υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε τους κατοίκους που βοηθούν με διάφορες ενέργειες κατά του κορονοϊού, να καταθέσουν αιτήσεις για υπηκοότητα και ήδη 700 άτομα έχουν λάβει την έγκριση και περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία, σύμφωνα με το BBC.

Οι μετανάστες που εργάζονται στο σύστημα υγείας (νοσηλευτές, καθαριστές ακόμη και άνθρωποι που εργάζονται σε μαγαζιά και βοηθούν) έχουν τη δυνατότητα να πάρουν την υπηκοότητα εφόσον πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Η Γαλλία είναι στο top 10 των χωρών που έχουν γνωρίσει το πολύ σκληρό πρόσωπο του κορονοϊού με 2.5 εκατομμύρια επιβεβαιώμενα κρούσματα και κοντά στους 62.000 θανάτους!

Σύμφωνα με τη Marlene Schiappa – υφυπουργό ισότητας- είναι πολύ σημαντικό να δοθεί στοςυ μετανάστες που εργάζονται στο σύστημα υγείας αλλά και κατά του κορονοϊού, η δυνατότητα να αποκτήσουν υπηκοότητα καθώς έχουν αποδείξει την αφοσίωση τους στη χώρα και έτσι η χώρα τους το ανταποδίδει.