Η γη της ελιάς

Η γη της ελιάς: Η επιστροφή του εισαγγελέα στη Μάνη φέρνει αναστάτωση στη μικρή κοινωνία και κυρίως στην Αθηνά, την ίδια ώρα που o φόβος να χάσουν την κηδεμονία της Αγγελικής βασανίζει τους Βρεττάκους.

Όσα θα δούμε από την Κυριακή 20 έως και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στις 21:00…

Επεισόδιο 49 (Κυριακή 20 Νοεμβρίου) – Η γη της ελιάς

Η κατάσταση της υγείας του Λυκούργου ανησυχεί τη Χάιδω και την Ισμήνη. Ένα μπέρδεμα στην ημερομηνία του γάμου της Ισμήνης και του Κωνσταντίνου αναβάλλει το μυστήριο για μία εβδομάδα.

Ο Κουράκος εκνευρίζεται με την απόφαση της Ιουλίας να μην προχωρήσει σε εξωσωματική και ο πόθος του για την Ευτυχία γιγαντώνεται. Ο Ισίδωρος φοβάται πολύ τις προθέσεις του Σωκράτη κι αποφασίζει να τον έχει από κοντά.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Η Αλκμήνη αρνείται να ξαναπατήσει στο εργαστήριο καλλυντικών. Η Ισμήνη, φοβούμενη την οικονομική καταστροφή, την εκλιπαρεί να γυρίσει για χάρη της. Η Ασπασία απευθύνεται στις γυναίκες του χωριού και ζητά να στηρίξουν τον άνδρα της στις επικείμενες εκλογές.

Ο Παναγιώτης δεν μπορεί να δεχτεί τη φυγή της Ολυμπίας. Αρπάζει ένα όπλο και μπαίνει κρυφά στο σπίτι της Αθηνάς, όπου διαμένει η σύζυγός του, αιφνιδιάζοντας τη Χάιδω και τη Μαργαρίτα που βρίσκονται εκεί. Ο Κουράκος και η Δήμητρα ειδοποιούνται και φτάνουν στο σημείο την ώρα που ακούγονται πυροβολισμοί.