Επεισόδιο 72 (Πέμπτη 11 Νοεμβρίου) –  Η γη της ελιάς

Ο Στέφανος αντιδρά έντονα όταν μαθαίνει για την απιστία του πατέρα του και παίρνει ανοιχτά το μέρος της μητέρας του, η οποία αμέριμνη περιμένει την επιστροφή του Στάθη στο σπίτι. Η Χάιδω, όμως, της αποκαλύπτει την αλήθεια για την απιστία του με σκληρό τρόπο. Η Αρετή, τρελαμένη, παίρνει τους δρόμους και ξεσπά τα νεύρα της στη Μυρτάλη και την Ιουλία.

Η Βασιλική ενημερώνει τον Στάθη και τον Στέφανο για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση της Αρετής και το μοιραίο δεν θα αργήσει να συμβεί. Η Αρετή, θολωμένη από τα γεγονότα, θα συγκρουστεί μετωπικά με ένα άλλο όχημα και θα οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Ο Φίλιππος εκρήγνυται από τη συμπεριφορά της μάνας του κι αποφασίζει να τα τινάξει όλα στον αέρα. Μαζεύει τα πράγματά του και φεύγει από το σπίτι, ενώ παράλληλα εγκαταλείπει κάθε ενασχόληση με τα κτήματα της οικογένειας. Μάταια η Μαργαρίτα κι ο Νικόλας προσπαθούν να του αλλάξουν γνώμη και να τον μαλακώσουν.

Ο Ισίδωρος φτάνει στην Κύπρο κι αιφνιδιάζει τον Μάνο, ο οποίος αναγκάζεται να φυγαδεύσει τη Μαρίνα. Ο Ιάκωβος κάνει το πρώτο βήμα για να προσεγγίσει την Αντιγόνη, με σκοπό να τη γνωρίσει καλύτερα.