Η γη της ελιάς

Η γη της ελιάς έρχεται με ένα νέο επεισόδιο την Τρίτη και οι εξελίξεις είναι τόσο άσχημες που συνταράζουν την κατά τα άλλα ήρεμη κωμόπολη.

Τι θα δούμε στη σειρά Η γη της ελιάς την Τρίτη.

Η απαγωγή του μωρού της Ισμήνης αναστατώνει όλη την κωμόπολη. Η Ισμήνη υποψιάζεται
ότι ο πρώην άντρας της, ο Σάββας, πραγματοποίησε τις απειλές του.

Ο Κωνσταντίνος βρίσκεται στο πλευρό της κι αναλαμβάνει να ενισχύσει το έργο της αστυνομίας, αναθέτοντας στον Δημήτρη να ερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο φυγαδεύτηκε το μωρό από τη Μάνη.

Η Χάιδω παρακαλεί τον Λυκούργο να αναλάβει την υπεράσπιση του γιου της, ενώ παλεύει να καλύψει το κενό ανάμεσα σε εκείνη και τον Φίλιππο, ο οποίος της δείχνει ξεκάθαρα πως δεν θέλει να έχει καμία επαφή μαζί της. Ο Μάνος έρχεται σε ανοιχτή ρήξη με την Αντιγόνη και πιέζει τον Ισίδωρο για τα κληρονομικά.

Η Αθηνά πηγαίνει στο Σούνιο και μιλά στη Μαρία για τη νέα της γνωριμία με τον Ιάκωβο, αγνοώντας πως εκείνος έχει αναθέσει σε ντετέκτιβ να ψάξει για το παρελθόν της. Την ίδια ώρα ο Ισίδωρος πιέζει τον Ιάκωβο να σπρώξει την Ιουλία στην αγκαλιά του αστυνόμου Κουράκου, προκειμένου να σβηστεί η ρετσινιά από την παράνομη σχέση της με τον Στάθη.

Ο Σάββας αρνείται τις κατηγορίες του Λυκούργου και απειλεί την Ισμήνη πως μόλις βρεθεί
η κόρη τους, θα την πάρει μαζί του στη Γερμανία.

Ο Στάθης είναι έτοιμος να αρπάξει την καραμπίνα του θέλοντας να πάρει εκδίκηση για τον πυροβολισμό του Στέφανου. Ο γιος του όμως θέλει τη «σιάξη» και ψάχνει να βρει μια λύση συμβιβασμού για τις δυο οικογένειες.

Ο Ιάκωβος συναντά τη Μυρτάλη και μαζί προσπαθούν να καταλάβουν ποιος έβαλε χέρι στη διαθήκη του Ιπποκράτη και την αποκλήρωσε. Ο Στέφανος και η Μυρτάλη, πιο ερωτευμένοι από ποτέ, κάνουν σχέδια για το μέλλον. Ο Σάββας παρακολουθεί την Ισμήνη, την βλέπει αγκαλιά με τον Κωνσταντίνο και γίνεται έξαλλος. Ο Ισίδωρος νιώθει έναν ξαφνικό πόνο στο στήθος και λιποθυμά μέσα στο μαγαζί του Πότη.