Gwyneth Paltrow

Χρειάστηκαν έξι χρόνια για να τελειοποιηθεί το σπίτι των ονείρων της Gwyneth Paltrow στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια.

Η διάσημη ηθοποιός άνοιξε τις πύλες του για το περιοδικό «Architectural Digest», και φωτογραφήθηκε για το τεύχος Μαρτίου. Το χαρακτηρίζει ως «ένα παριζιάνικο διαμέρισμα μέσα σε έναν παλιό αχυρώνα» με ψηλά ταβάνια και διάχυτο φως που «δίνει την αίσθηση του μεγαλύτερου από το συνηθισμένο αλλά ταυτόχρονα διαχειρίσιμο».

«Η δύναμη του σπιτιού βρίσκεται στις λεπτές αποχρώσεις του φωτός και του χώρου», λέει η αμερικανίδα ηθοποιός στο αφιέρωμα. «Περάσαμε πολύ χρόνο αξιολογώντας τα οικογενειακά πρότυπα, τον πραγματικό τρόπο ζωής και τι μας κάνει να νιώθουμε άνετα».

Σε μία επίσκεψή με την οικογένειά της το 2015 στην περιοχή της Σάντα Μπάρμπαρα, το είδε σε ιστοσελίδα ακινήτων. «Ήταν ρημαγμένο. Ζούσαν ζώα και αμέτρητα ζωύφια, αλλά ερωτεύτηκα το μέρος και τη θέα», δήλωσε στο περιοδικό σημειώνοντας ότι «πάντα την γοήτευε η Σάντα Μπάρμπαρα».

Η κατασκευή του σπιτιού στη σημερινή του κατάσταση ήταν «ένα μεγάλο και επίπονο ταξίδι» με πολλά εμπόδια. «Το σπίτι έχει εξαιρετικά ακριβείς και προσεγμένους χώρους που βελτιώνουμε ξανά και ξανά για χρόνια», δήλωσε η ηθοποιός.

Το σπίτι δημιουργεί την τέλεια αρμονία μεταξύ κλασικού και σύγχρονου, διαθέτει spa, μια σειρά από μοναδικά έπιπλα, συμπεριλαμβανομένης μιας πολυτελούς αιώρας στο εσωτερικό του και τροφοδοτείται ενεργειακά από φωτοβολταϊκά.
«Η σταρ ήξερε ακριβώς τι ήθελε. Συναίσθημα, ενέργεια, ιστορία. Δουλειά μου ήταν να εκφράσω αυτές τις ιδέες με τρόπους που θα έφερναν χαρά και ομορφιά», δήλωσε στο

«Architectural Digest» η σχεδιάστρια Μπριζίτ Ρομανέκ (Brigette Romanek), προσθέτοντας ότι η Γκουίνεθ «ενδιαφερόταν περισσότερο για την ουσία».

Η ολοκλήρωση του σπιτιού ήταν μια εμπειρία ζωής για την Πάλτροου δίνοντας μαθήματα «υπομονής και ευγνωμοσύνης».

«Πάντα θα υπάρχουν στενάχωρα σημεία σε μία τέτοια διαδικασία αλλά να έχετε τα μάτια σας στραμμένα στη τελική εικόνα», λέει η ηθοποιός και καταλήγει: «αν δεσμευτείτε για ακεραιότητα και χαρακτήρα στο σχεδιασμό, δεν θα το μετανιώσετε ποτέ».