Tik Tok

Το Tik Tok είναι μια πλατφόρμα η οποία χρησιμοποιείται από εκατομμύρια κόσμο σε πολλές χώρες αλλά όπως όλες οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, έτσι και αυτή μπορεί να κρύβει κινδύνους και πάντα θέλει προσοχή!

Η Ιταλία ζητά από τους διαχειριστές της γνωστής πλατφόρμας να μπλοκάρουν τη χρήση της σε ανήλικους, καθώς ένα 10χρονο κορίτσι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του στο Παλέρμο. Η μικρή της αδερφή τη βρήκε στο μπάνιο με το κινητό στο χέρι και από εκεί και έπειτα ξεκίνησε έρευνα για να βρεθεί η αιτία θανάτου.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές του Παλέρμου το κορίτσι πέθανε από ασφυξία και θεωρούν πως έκανε ένα challenge το οποίο ονομάζεται blackout.

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες του Tik Tok, κανένα πρόσωπο το οποίο είναι κάτω των 13 ετών δε θα πρέπει να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα και η Ιταλία ετοιμάζεται να ζητήσει από την πλατφόρμα να μπλοκάρει όποιον χρήστη δεν μπορεί να αποδείξει την ηλικία του!

Την Παρασκευή, 22 Ιανουαριου, οι άνθρωποι της πλατφόρμας ανέφεραν πως δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι το οποίο να συνδέει τον θάνατο της μικρής κοπέλας με κάποιο challenge αλλά είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν όπως μπορούν τις αρχές.

Τσέκαρε και αυτό: Η Φάρμα: Έκλεισε ο Σάκης Τανιμανίδης για παρουσιαστής