μεταμόσχευση προσώπου

Η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση προσώπου και χεριών είναι γεγονός, και ο 22χρονος Joe DiMeo θα μπορεί πλέον να βγαίνει έξω χωρίς να νιώθει άσχημα! Όλοι ξέρουμε πόσο κακός είναι ο κόσμος δυστυχώς και πως κοιτάζουν έναν άνθρωπο επειδή είναι λιγάκι διαφορετικός.

Ο 22χρονος, είχε εμπλακεί σε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα το 2018 όταν αποκοιμήθηκε στο τιμόνι του αυτοκινήτου που οδηγούσε στο Νιού Τζέρσι και το όχημα αναποδογύρισε και έπιασε φωτιά, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 80% του σώματος του.

Δυο χρόνια αργότερα, αφού έχασε τα μάτια του, πολλά από τα δάχτυλα του και με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο του, κατάφερε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στον οποίον έγινε μεταμόσχευση προσώπου και χεριών.

Η επέμβαση κράτησε 23 ώρες και 80 άτομα χωρισμένα σε έξι ομάδες χειρουργούσαν σε δυο δωμάτια στο ιατρικό κέντρο NYU Langone.

Έπειτα από 45 μέρες στην εντατική και από πολλές αναλύσεις, ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες πως η επέμβαση ήταν επιτυχημένη και πως το σώμα του ασθενή δέχτηκε τα μοσχεύματα.

Τσέκαρε το tweet: