Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι το φετινό θέμα του Athens Science Festival που ξεκίνησε το 2014 και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, κάθε άνοιξη, για μια εβδομάδα, οι κάτοικοι και τα σχολεία της Αθήνας εξερευνούν την επιστήμη μέσα από διασκεδαστικούς, καινοτόμους και διαδραστικούς τρόπους. Την ίδια στιγμή ερευνητές, δάσκαλοι, διακεκριμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να εξηγήσουν την επιστήμη τους και να κάνουν το θεατή μέρος της.

Εκτός από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, που ξεπερνά κάθε χρόνο τους 30.000 επισκέπτες, το Athens Science Festival συνδέει τις επιστήμες με την καθημερινή ζωή και αναδεικνύει το ρόλο τους, παρουσιάζει την υψηλής ποιότητας επιστημονική έρευνα που γίνεται στην Ελλάδα, συζητά και ψάχνει απαντήσεις σε πολύπλοκα και αμφιλεγόμενα επιστημονικά θέματα, εμπνέει και δημιουργεί νέα πρότυπα στο χώρο των επιστημών και εμψυχώνει τους νέους ανθρώπους να αναλογιστούν μια καριέρα κοντά στην επιστήμη. Αλλά κυρίως, το Athens Science Festival έχει καταφέρει – όπως αναφέρουν οι διοργανωτές – να δείξει σε μικρούς και μεγάλους ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και ψυχαγωγία.

Κεντρικό θέμα του φετινού Athens Science Festival θα είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη. Μέσα από ποικιλία δράσεων, προσαρμοσμένων για κάθε ηλικία, θα αναδειχθούν οι νέοι ορίζοντες που «ανοίγει» η τεχνητή νοημοσύνη, και η σχέση της με νευραλγικούς τομείς της ζωής μας.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020 έως την Κυριακή 5 Απριλίου 2020 (Τεχνόπολις, Αθήνα).