Τζένιφερ Λόρενς

Η Τζένιφερ Λόρενς και ο Άνταμ ΜακΚέι συνεργάζονται ξανά, αυτή τη φορά στη βιογραφική ταινία «Bad Blood», για την ιδρύτρια της Theranos, Ελίζαμπεθ Χολμς.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός θα υποδυθεί την Χολμς στην επερχόμενη ταινία, σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή του Άνταμ ΜακΚέι.

Οι Λόρενς και ΜακΚέι συνεργάστηκαν πρόσφατα στην ταινία του Netflix «Don’t Look Up».

Η ταινία «Bad Blood» θα ακολουθεί τη «θεαματική άνοδο και πτώση της Χολμς, η οποία ξεκίνησε με την υπόσχεση να φέρει επανάσταση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και τελείωσε με την κατάρρευση της εταιρείας της και την παραπομπή της σε δίκη για απάτη» σύμφωνα με το Variety.

Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο «Bad Blood: Secrets And Lies In A Silicon Valley» του βραβευμένου με Πούλιτζερ ερευνητή Τζον Καρέιρου, ο οποίος αποκάλυψε την ιστορία για τη Χολμς.

Η ταινία «Bad Blood» θα είναι διαθέσιμη στο Apple TV+, αλλά δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί περαιτέρω λεπτομέρειες για τους συντελεστές ή την ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων.

Η Ελίζαμπεθ Χολμς ερευνήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Στάνφορντ εγκατέλειψε τις σπουδές της και ίδρυσε τη νεοφυή εταιρεία διαγνωστικών εξετάσεων Theranos. Η εταιρεία της έφθασε να έχει αξία δισεκατομμυρίων δολαρίων, όμως ο μύθος κατέρρευσε όταν αποκαλύφθηκε ότι καμία από τις τεχνολογίες δεν λειτούργησε πραγματικά, θέτοντας την υγεία χιλιάδων ανθρώπων σε σοβαρό κίνδυνο.

Η Theranos και η Χολμς κατηγορήθηκαν για πάρα πολλές απάτες, με αποτέλεσμα η εταιρεία να κλείσει τα εργαστήριά της.