Ξιφολόγχη

Η Ξιφολόγχη αποτελεί μια ιδέα που σφυρηλατήθηκε μέσα στις φλόγες του κορονοπολέμου κάπου αρχές Απρίλη και λειτουργεί ως όπλο κατανόησης του μάταιου τούτου κόσμου, που κακά τα ψέματα έχει γίνει ακατανόητος. Με γλώσσα καυστική (και όχι καυτερή!), με λόγο αμείλικτο και αδυσώπητο, καθώς και με άποψη κόλαφο – πλην τίμια και ειλικρινή, θα περιγράφει τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας ή αλλιώς τις Αποκαλυπτικές σχεδόν στιγμές που ζούμε σαν κοινωνία και σαν πλανήτης.

Απροκάλυπτα δε και χωρίς καμία ανησυχία συνεχίζουν τραγούδια και χοροί στο TikTok! Στα Top Hit της εποχής, το «Αντώνη, αγάπη μου, έλα πάρε με από ‘δώ!».

Λίγα λόγια για την ιστορία που κρύβεται πίσω από τον άγνωστο αυτόν Αντώνη…

Η Παναγιώτα, στα πρόθυρα εγκεφαλικού, εκμυστηρεύτηκε στην εκπομπή της Αννίτας το παράπονό της για τον άντρα της Γιώργο που δεν την έκανε παπαδιά, κάτι το οποίο ήταν το όνειρο της ζωής της.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ο Γιώργος, ‘κλασσικός τεμπέλης, που μέχρι και το εσώρουχό του το αγοράζει η μητέρα του, που ούτε ένα σουτιέν δεν της έχει αγοράσει-τίποτα απολύτως, μεθυσμένος σε καθημερινώς βάσεως (όπως τόνισε), που περνάει τα πάθη του Χριστού μαζί του, δεν αξίζει μία, μπροστά στον Αντώνη που είναι ο άντρας της ζωής της (ατάραχος ο Γιώργος στο άκουσμα του Αντώνη που το έμαθε στον αέρα της εκπομπής).

Το δράμα της wannabe παπαδιάς συγκίνησε το Ελληνικό κοινό, όταν άκουσε την έκκληση της, καλώντας τον Αντώνη να έρθει να την πάρει από εκεί, με αποτέλεσμα να την κάνουν και τραγούδι!

Δίνει και παίρνει το lip-syncing (συγχρονισμός χειλιών με το τραγούδι) στο TikTok, με προκλήσεις μεταξύ των χρηστών που δεν έχουν τέλος, για το ποιός θα το κάνει καλύτερα – ενώ πολύ γρήγορα ξεκίνησαν και τα χορευτικά!

Στην αντίληψη της Ξιφολόγχης υπέπεσε βίντεο με την Αναστασία Γιούσεφ, απροσδόκητα σεμνά ντυμένη και με ίσιο μαλλί, να διδάσκει στα αστεράκια της το νέο χορευτικό του Αντώνη. Πιο συγκεκριμένα, η χορογραφία έχει ως εξής:

Χαστούκι-μπουνιά-λίκνισμα της μέσης-σταύρωμα χεριών-κατέβασμα χεριών-μετά το ένα χέρι και μετά το άλλο-κατέβασμα χεριών διπλωμένα-σκύβουμε λιγάκι-τινάζουμε τον ένα γοφό-τινάζουμε τον άλλο. Η χορογράφος αυτή αφήνει χώρο και για αυτοσχεδιασμό!

Δεν αποκλείεται λοιπόν, οι χρήστες της Κινέζικης αυτής εφαρμογής (που έχει γίνει μάστιγα!) να συνδυάσουν τις χορευτικές αυτές φιγούρες, που υπακούνε στους oriental με beat ρυθμούς του Αντώνη, με φιγούρες εμπνευσμένες από το άλλο Hit της εποχής που ακούει στο άκουσμα ‘WAP’ (αρχικά του οποίου ντρέπομαι και να αναφέρω). Εκεί, οι ημίγυμνες-ραπ πρωταγωνίστριες του video clip, που αγγίζει τα 300 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, επιδίδονται σε χορούς, που αδιαμφισβήτητα είναι για το Ανάθεμα, παρασύροντας αμέτρητους χρήστες της αφορισμένης εφαρμογής – TikTok (τουλάχιστον από τον Trump για την ώρα) στα πατώματα, να χτυπιούνται σαν χταπόδια μέχρι να πεις έλεος, επιδεικνύοντας προκλητικά στήθη, γοφούς και κοιλιακούς διαφόρων σχηματισμών.

Μα επιτέλους! Πότε θα παρέμβουν οι εκκλησιαστικές αρχές αυτής της χώρας?

Δεν μένει παρά να διαφανούν οι επίδοξοι ‘Billy Elliots’ του διαδικτύου! Ως Ξιφολόγχη, θα αναμένω εν αγωνίως να δω τις αγανακτισμένες μάνες των χορευτών αυτών, να μπουκάρουν στα δωμάτιά τους με βρεγμένες σανίδες και χουχουλιάρικες (in fashion) παντόφλες στα χέρια και να διακόπτουν τα video!

Ποιός είναι αυτός ο Αντώνης εν τέλει? Όχι τίποτα άλλο, αλλά να έρθει να πάρει και μένα από εδώ!