Ξιφολόγχη

Η Ξιφολόγχη αποτελεί μια ιδέα που σφυρηλατήθηκε μέσα στις φλόγες του κορωνοπολέμου κάπου αρχές Απρίλη και λειτουργεί ως όπλο κατανόησης του μάταιου τούτου κόσμου, που κακά τα ψέματα έχει γίνει ακατανόητος. Με γλώσσα καυστική (και όχι καυτερή!), με λόγο αμείλικτο και αδυσώπητο, καθώς και με άποψη κόλαφο – πλην τίμια και ειλικρινή, θα περιγράφει τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας ή αλλιώς τις Αποκαλυπτικές σχεδόν στιγμές που ζούμε σαν κοινωνία και σαν πλανήτης.

Γνωστές-άγνωστες πηγές αναφέρουν ότι τα τηλέφωνα διαφόρων νυχούδων, κομμωτηρίων και ινστιτούτων αισθητικής χτυπάνε αλλεπάλληλα από απεγνωσμένες κυρίες που θέλουν να φτιάξουν τα νύχια τους, να χτενίσουν τα μαλλιά τους, να βγάλουν τα φρύδια τους….και ο κατάλογος δεν έχει τέλος…

Εάν δε, τα τηλέφωνα βουίζουν, οι αδίστακτες αυτές μικρές ή και μεγάλες κυρίες κανονίζουν τα ραντεβουδάκια τους στέλνοντας (άκουσον-άκουσον) μηνύματα στο Instagram και στα λοιπά μέσα για να μην χάσουν και δεν εξυπηρετηθούν!

Έρχομαι λοιπόν και αναρωτιέμαι ως Ξιφολόγχη, σε άλλη χώρα ζω ή μήπως σε άλλο πλανήτη από τις εν λόγω κυρίες;  Καθημερινά ακούμε αναγγελίες θανάτων από μειλίχιες και μη φωνές, οι ΜΕΘ ασφυκτιούν (βέβαια, με μέση ηλικία τα 70 έτη και άνω, και με υποκείμενα νοσήματα), απαγορεύσεις κυκλοφορίας και lockdown από βαριές παλικαρίσιες αναπνοές, τον κόσμο να χάνει τις δουλειές του και να πρέπει να ζει με επιδόματα (αμφιβόλου ποσού ακόμα), έλλειψη εμβολίων (που έρχονται δεν έρχονται;), με θεωρίες συνωμοσίας περί παγκόσμιου αφανισμού…με με με…

ΕΣΥ όμως, ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ! Ούτε η πείνα, Ούτε η νόσος, Ούτε ο αφανισμός σε σταματά, παρά μόνο χορεύεις το «ωραία που είναι η νύφη μας, ωραία τα προικιά της..». Και άντε και τα έκανες όλα αυτά. Πού θα πάς? Άσε δε που έχω και την υπόνοια ότι έχεις και το φόβο μη τυχόν και κολλήσεις τίποτα. Με τρεμάμενα χέρια θα κάθεσαι στην καρεκλίτσα-μην κόψει κανένα δάχτυλο φοβάμαι η κυριούλα που σε περιποιείται!

Αφού καλό Μάρτη θα ξαναβγούμε και ελπίζω όχι με τα νύχια της κυρίας στην φωτογραφία, κάτσε και μάθε πως να τα κάνεις μόνη σου!