Ξιφολόγχη

Η Ξιφολόγχη αποτελεί μια ιδέα που σφυρηλατήθηκε μέσα στις φλόγες του κορωνοπολέμου κάπου αρχές Απρίλη και λειτουργεί ως όπλο κατανόησης του μάταιου τούτου κόσμου, που κακά τα ψέματα έχει γίνει ακατανόητος.

Με γλώσσα καυστική (και όχι καυτερή!), με λόγο αμείλικτο και αδυσώπητο, καθώς και με άποψη κολαφική-πλην τίμια και ειλικρινή, θα περιγράφει τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας ή αλλιώς τις Αποκαλυπτικές σχεδόν στιγμές που ζούμε σαν κοινωνία και σαν πλανήτης. 

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε για ρεβεγιόν, πάρτυ και bacardi! Η Ξιφολόγχη, με βάση τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, προμηνύει Χριστούγεννα κεκλεισμένων των θυρών ή απλά μόνο με τους αγαπημένους μας! 

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι θα ακολουθηθεί “στρατηγική ακορντεόν”, ανοίγουμε-κλείνουμε μέχρι να φτάσουμε στο εμβόλιο (που κατά πάσα πιθανότητα θα ξεπεράσει την περίοδο των Χριστουγέννων-θα συμπλήρωνε ένας κοινός νους), διότι εάν ξεχυθούμε στους δρόμους σαν καλλικατζαρέοι, και ειδικότερα μέσα στα Χριστούγεννα, ο Γενάρης θα μας βρει στην σημερινή κατάσταση και ουσιαστικά θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό.

Θα χρειαστεί να αντέξουμε κάποιους μήνες ακόμα! Και ο νοών, νοείτο..

Συνεχίζοντας λοιπόν συμπληρώνει ότι “ίσως είχαμε την πεποίθηση ότι είχαμε τελειώσει με αυτήν την περιπέτεια.. και αυτή είναι η αλήθεια, δεν έχουμε λόγο να την κρύψουμε..”

Εγώ πάντως, για να πω την αλήθεια, ως Ξιφολόγχη μιλώντας, το δεύτερο κύμα το περίμενα και δεν μου το μαρτύρησε ο αρχάγγελος Μιχαήλ (μεγάλη η χάρη του, γιόρταζε κιόλας), που έχω και τα κονέ.

Με άλλα λόγια όμως, ΕΣΥ, που στέκεις πίσω από την πόρτα, αναμένοντας με κομμένη την ανάσα την λήξη του lockdown, ντυμένη και βαμμένη στην πένα, έχοντας δει ατελείωτες ώρες My Style Rocks για το εάν η φούστα πάει με την μπλούζα, GNTM για να σείεσαι και λυγιέσαι σωστά, και βεβαίως, συμβουλευτεί διάφορες Influencer (θου Κύριε!) για τα αρμόζοντα νύχια και μαλλιά, ντύσου πρόχειρα και βγάλε το κραγιόν σου…διότι καθώς έλεγε και η Μοσχολιού στο τραγούδι ο Καινούριος Χειμώνας: “χωριστά θα μας βρει, ο καινούριος Χειμώνας με πουλόβερ καινούρια και παλτά περσινά…” (τα πουλόβερ είναι καινούρια διότι κάτι προλάβαμε να ψωνίσουμε!).

Αυτό που απεύχομαι, αλλά ως σύγχρονη Κασσάνδρα προβλέπω, είναι ότι θα ξαναψωνίσουμε με την Ανοιξιάτικη collection τουλάχιστον. 

Μέχρι τότε, βόλτα στο κοντινό πάρκο με τα σκυλιά, κατόπιν μηνύματος, με ή χωρίς φωτογράφο που θα βρίσκεται πέραν των δύο μέτρων και έχοντας στείλει ξεχωριστό μήνυμα-γιατί θα θες να ανεβάσεις και φωτό στο Instagram (τρομάρα σου)!