Ξιφολόγχη Χρυσοχοϊδης

Η Ξιφολόγχη αποτελεί μια ιδέα που σφυρηλατήθηκε μέσα στις φλόγες του κορωνοπολέμου κάπου αρχές Απρίλη και λειτουργεί ως όπλο κατανόησης του μάταιου τούτου κόσμου, που κακά τα ψέματα έχει γίνει ακατανόητος. Με γλώσσα καυστική (και όχι καυτερή!), με λόγο αμείλικτο και αδυσώπητο, καθώς και με άποψη κόλαφο – πλην τίμια και ειλικρινή, θα περιγράφει τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας ή αλλιώς τις Αποκαλυπτικές σχεδόν στιγμές που ζούμε σαν κοινωνία και σαν πλανήτης.

Σαν χθες 16 Δεκεμβρίου, γύρω στο 1800 στο Σούλι, ο καλόγερος Σαμουήλ μαζί με τους συντρόφους του, μετά από πολιορκία, συμφώνησαν να παραδώσουν την μπαρουταποθήκη, όπου ήταν κλεισμένοι μέσα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στους άντρες του Αλή Πασά. Την ώρα όμως που έφτασαν, έβαλε φωτιά και ανατινάχτηκε μαζί με τους συντρόφους του προκειμένου να μην παραδοθεί στον εχθρό παρά μόνο στον Θεό.

Έτσι κάπως αισθάνθηκα και ΄γω, σαν Ξιφολόγχη-Σαμουήλ, στο άκουσμα των δηλώσεων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ή αλλιώς Αλή Πασά, ότι όχι μόνο θα σφραγίσει περιοχές, αλλά και σπίτι-σπίτι, διότι κανείς δε μπορεί να κάνει του κεφαλιού του; και μάλιστα αυτό δεν ήταν ούτε απειλή, ούτε προειδοποίηση, αλλά απόφαση που θα παρθεί αν χρειαστεί, προκειμένου φαντάζομαι να μειωθούν τα κρούσματα! «Θα γίνει το Κούγκι», αναφώνησα μόλις το διάβασα!

Βέβαια από την άλλη σκέφτηκα ότι εάν η ομορφιά νικάει τα πάντα, όπως είπε η Καγιά στον τελικό του GNTM, έχω κάποια ελπίδα να προτάξω την ομορφιά της λόγχης μου και να αποφύγω τους ηρωισμούς, αν χρειαστεί πάντα… Όχι τίποτα άλλο, αλλά δε ξέρω κι αν είναι τάση φέτος το ριχτό! Να θυμηθώ να πάρω τηλέφωνο τον Στέλιο να δω τι προτείνει με θέμα «ηρωική έξοδο».

Αυτός ο βαθιά δημοκρατικός και υπερπροστατευτικός υπουργός μας, που το καλό του κόσμου θέλει-σε σας το λέω στα δυτικά προάστεια που προφανώς δώσατε δικαιώματα, δεν εξηγείται διαφορετικά- δεν απειλεί ούτε προειδοποιεί, αλλά θα εξαναγκαστεί αν χρειαστεί. Ελπίζω μόνο να μην εξαναγκάζεται εύκολα, λέω εγώ τώρα ως Ξιφολόγχη.

Πάντως, σου λέει, μόνο μεταναστευτικό ρεύμα δεν ξεκίνησε μετά τις δηλώσεις, με κοπάδια κόσμου από τις δυτικές συνοικίες να τρέχουν αλαλιασμένοι προς πάσα κατεύθυνση, μόνο και μόνο για να κάνουν ρεβεγιόν! Τελικά, αν μας σφραγίσει (μακριιά από εμάς) – μα και αυτός ο άνθρωπος «σφράγισμα» βρήκε να το πει; Το μυαλό κάνει αυτόματο συνειρμό με τις προφητείες του Αγίου Παισίου- θα το γλιτώσουμε το τρίτο κύμα?