Σκυλιά

Η Ξιφολόγχη αποτελεί μια ιδέα που σφυρηλατήθηκε μέσα στις φλόγες του κορωνοπολέμου κάπου αρχές Απρίλη και λειτουργεί ως όπλο κατανόησης του μάταιου τούτου κόσμου, που κακά τα ψέματα έχει γίνει ακατανόητος. Με γλώσσα καυστική (και όχι καυτερή!), με λόγο αμείλικτο και αδυσώπητο, καθώς και με άποψη κόλαφο – πλην τίμια και ειλικρινή, θα περιγράφει τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας ή αλλιώς τις Αποκαλυπτικές σχεδόν στιγμές που ζούμε σαν κοινωνία και σαν πλανήτης. 

Έντρομοι οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων μετά το άκουσμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, που εξαιρεί μονάχα εργασία, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας και βόλτα κατοικίδιων κοντά στο σπίτι, ξεχύθηκαν ως σαν τα όρνεα προς αναζήτηση άλλων τετράποδων φίλων.

Ως επιχείρηση «σκούπα» εκδηλώθηκε το ακραίο αυτό πρωτοφανές φιλοζωικό αίσθημα, καθότι δεν έμεινε αδέσποτο για αδέσποτο στις γειτονιές.

Απελπισμένοι πολίτες, ανήμποροι να καταπολεμήσουν την έλλειψη ζώου, έκαναν γιουρούσι στα πιο κοντινά pet shops, αρπάζοντας ό,τι θύμιζε κατοικίδιο (ευτυχώς που δεν ζούμε σε άλλη ήπειρο), αφήνοντας πίσω τους τρίχες και θρύψαλα, και κάτι άλαλα πια πετούμενα, χελώνες κρυμμένες στα καβούκια τους και απορημένα χρυσόψαρα!

Κρύος ιδρώτας έλουσε όλους όσους εμφανίστηκαν αργοπορημένοι και αντίκρυσαν άδεια κλουβιά, αλλά πριν προλάβει να τους κυριεύσει ο πανικός την λύση έδωσε για ακόμα μια φορά η Google! Φιλοζωική εταιρεία. Υιοθεσία Ζώου. Το τι ακολούθησε… περιγράφεται σε μία μόνο φράση.  «Δεν περιγράφω άλλο»! Ακόμα γίνονται αιτήσεις.

Δεν λείπουν δε και εκείνοι με τα πιο επιχειρηματικά μυαλά, που βλέπουν πιο μπροστά και ήδη έχουν αρχίσει τις συζητήσεις για ζευγαρώματα ζώων.

Και εκεί που όλα ησύχαζαν και έρχονταν το βράδυ, ξαφνικά, λίγο μετά τις 9, συνέβη το αναπάντεχο. Πάνω από ένα εκατομμύριο χαιρέκακα δάχτυλα να πληκτρολογούν με μανία τον αριθμό 6! Χάχανα και φωνές (διαφόρων ειδών) πλημμύρισαν τους δρόμους των πόλεων. Τέτοια κίνηση σου λέει.. από προ κορονοιού εποχή, κάτι σαν παλιό καλό καρναβάλι της Πάτρας. Αυτό το αγόρι της πολιτικής προστασίας σκέφτομαι που θα του ήρθε κόλπος!

Σωστή παρέλαση σου λέει.. για να μην πω καλύτερα επίδειξη μόδας. Και τι δεν είδαμε… πανύψηλα, πανέμορφα, γεροδεμένα αγόρια, με την τεστοστερόνη να κοχλάζει, να συνοδεύουν καλοκουρεμένα μισοκοιμισμένα πεκινουά, γνωστές influencer και instagramers να φέρουν νέες, επαναστατικές τάσεις στην στιλιστική εμφάνισή τους κρατώντας λούτρινα σκυλάκια στα χέρια τους, απλούς ανθρώπους να συνοδεύουν γάτες, πάπιες, κότες (και ότι μπορεί να περπατήσει), δεμένες με χοντρές αλυσίδες ή στολισμένες με χρυσά και ασημένια κοσμήματα που είναι και το must της εποχής.

Μόνο ινγκούανα φορώντας λουριά σε φλούο χρώματα και ανατρεπτικά headpiece-δεν είδαμε. Πάλι καλά που απαγορεύτηκε το κυνήγι σκέφτομαι (με σύσσωμη απόφαση της επιτροπής των λοιμοξιολόγων).

Εγώ όμως, ως Ξιφολόγχη, σκέφτομαι και εκείνους, που κάθονται αμέριμνοι και βλέπουν μόνοι τους Netflix (γιατί δεν δουλεύουν) και κάποια στιγμή αντιλαμβάνονται ότι όχι μόνο έχουν ξεμείνει από τσιγάρα, αλλά και από ζώο, και η ώρα είναι δώδεκα…(Να μην μου το φυλάει!). Ο φίλος σου ο Τάκης, που μπορεί να ξέμεινε σπίτι σου λόγω της απαγόρευσης, να ξέρεις δεν πιάνεται!

Φοβάμαι! Φοβάμαι για τα ζώα, γιατί είναι τα μόνα που την έχουν γλιτώσει, με εξαίρεση τα μίνκ (που τα έφαγε το κακό και τ’ άδικο). Αλλά τι θέλω και ανοίγω το στόμα μου! Εκεί που καθόμουν αμέριμνα και έτρωγα ένα grapefruit-τα σιχαίνομαι-πέφτω πάνω στον Ευαγγελάτο! Νέα έρευνα σου λέει από την Ισπανία αναφέρει ότι, υπάρχουν 78% πιθανότητες να μεταφέρει ο σκύλος τον ιό μέσα στο σπίτι, μέσω της τρίχας ή της πατούσας του. Το μόνο που μένει να απαντηθεί τώρα είναι το εάν ο ιός μεταδίδεται από το ζώο στον άνθρωπο ή από τον άνθρωπο στο ζώο! 

Τρέμω πια στην ιδέα ότι θα τα μάθει αυτά αυτός ο μπρούτος και τα βάλει στο μάτι τα κακόμοιρα τα ζώα. Και έτσι, από Δευτέρα να μένουν και αυτά σπίτι, φορώντας μάσκες παντού, βγαίνοντας μόνο για τις απολύτως βασικές ανάγκες τους και κρατώντας αποστάσεις και από ζώο και από άνθρωπο!

Να ζει άραγε αυτή η νυχτερίδα…?