Ξιφολόγχη Χριστός

Η Ξιφολόγχη αποτελεί μια ιδέα που σφυρηλατήθηκε μέσα στις φλόγες του κορωνοπολέμου κάπου αρχές Απρίλη και λειτουργεί ως όπλο κατανόησης του μάταιου τούτου κόσμου, που κακά τα ψέματα έχει γίνει ακατανόητος. Με γλώσσα καυστική (και όχι καυτερή!), με λόγο αμείλικτο και αδυσώπητο, καθώς και με άποψη κόλαφο – πλην τίμια και ειλικρινή, θα περιγράφει τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας ή αλλιώς τις Αποκαλυπτικές σχεδόν στιγμές που ζούμε σαν κοινωνία και σαν πλανήτης.

«Έχει σχέδιον ο Χριστός», άκουσε η Ξιφολόγχη να λέει ο Μητροπολίτης Μόρφου, το οποίο έχει περιγραφεί σε ένα από τα βιβλία του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου- Πνευματική Αφύπνιση, Λόγοι Β, έκδοση: Ιερόν Ησυχαστήριον Ευαγγελιστής Ιωάννης Θεολόγος-Σουρωτή Θεσσαλονίκης. (Μεγαλύτερο είναι το όνομα αυτής της έκδοσης παρά ο τίτλος-με όλο το θάρρος Μητροπολίτα μου).

Βέβαια σου λέει ότι τα βιβλία των εκδόσεων Σουρωτή είναι από τα πιο έγκυρα αναφορικά με τον Άγιο Παΐσιο, διότι τα έλεξεν ο ίδιος, γραμμήν -γραμμήν, πριν την κοίμησίν του στην γερόντισσα Φιλοθέη -όπως αναφέρει ο Σεβασμιότατος ότι του είπε η γερόντισσα. Μάλιστα, ο Άγιος γνώριζε πως κάποια στιγμή θα τον διαβάζουνε και συμπληρώνει ο Μητροπολίτης «ώστε να μην λέει ο καθένας το μακρύν του και ο άλλος το κοντόν του». 

Στη συνέχεια, πιάνει το βιβλίο και το ανοίγει στην 188η σελίδα, όπου παρακολουθώ πια με κομμένη την ανάσα!

«Ρωτά μια μοναχή τον τότε εν ζωή γέροντα: Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέμβει ο Χριστός;» Μία ερώτηση που και τώρα έθεσε ο Μητροπολίτης, αλλά και η οποία ξαναέγινε πριν το 1994 (πριν από 30 χρόνια τουλάχιστον, όπως επιβεβαιώνει και ο διάκονος δίπλα).

Με χάρισμα ερμηνείας της προφητείας ο Άγιος απαντά:

«Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντιχρίστου σατανά-θα φάει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονιστούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώσει ο Χριστός μιαν ευκαιρίαν για να σωθεί το πλάσμα του. Θα παρουσιαστεί στο αδιέξοδο των ανθρώπων για να τους σώσει από τα χέρια του αντιχρίστου. Θα επιστρέψουν στον Χριστό και θα έρθει μια πνευματική γαλήνη σε όλην την οικουμένη για πολλά χρόνια. Θα προηγηθεί τράνταγμα όλων των εθνών».

Μα θα δώσει άραγε ευκαιρία; Αναρωτήθηκα και εγώ ως Ξιφολόγχη- διότι αν βλέπει το τι γίνεται στο Big Brother, όπου τόσα ημίγυμνα κορμιά περιφέρονται από δωμάτιο σε δωμάτιο κάνοντας ό,τι κάνουν και μάλιστα έχουν και ειδικό δωμάτιο για να ερωτοτροπούν-Θου Κύριε τίνι τρόπω – όχι ευκαιρία δεν θα δώσει αλλά φωτιά θα ρίξει να μας κάψει. 

Και για ποιο σώσιμο από τον αντίχριστο μιλάς καλέ μου Άγιε;  Εμάς το μόνο σώσιμο που μας ενδιαφέρει είναι για το ποιος παίχτης θα σωθεί από το κοινό. Δεν πα’ να τραντάζεται ο κόσμος γύρω, η γαλήνη θα έρθει μόνον όταν βγει η Άννα-Μαρία νικήτρια. Για αυτό σου λέω κι  εγώ: O Χριστός να έρθει, η Σοφία και η Ραμόνα να φύγουν από το παιχνίδι.

Βέβαια, ο Μητροπολίτης αναγνωρίζει τα σημάδια που προμήνευσε ο Άγιος στα σημερινά προβλήματα που είναι και παγκόσμια. Όχι όπως εγώ, που ναι μεν είμαι η Ξιφολόγχη, αλλά μια απλή ταπεινή νεωκόρος δε.

Με ταπεινότητα ο Άγιος λέει, συνεχίζει ο Μητροπολίτης το ανάγνωσμα, ότι «δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία αλλά μια επέμβαση του Χριστού διότι είναι και γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόμη. Θα επέμβει όμως και θα δώσει μια σφαλιάρα σε όλον αυτό το σύστημα, θα πατάξει όλο το κακόν και θα το βγάλει σε καλόν τελικά». (Αχ χρυσέ μου Μητροπολίτη, να αγιάσει το στόμα σου που τα λέει, διότι με αυτό το σύστημα, το έχουν βάλει σύστημα, να πάμε πριν την ώρα μας, παιδιά στα κυπαρίσσια, που έλεγε και ο Κραουνάκης. Μπορώ να πατάξω κι εγώ ορισμένους που θέλω;)

Συνεχίζει δε ο Σεβασμιότατος, παραθέτοντας λεπτομέρειες:

Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια – ο μητροπολίτης ήδη ξεκίνησε – θα πάω κι εγώ!

Έξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες, έτσι θα κηρυχτεί το Ευαγγέλιο σε όλη την οικουμένη. (Μη σε ακούσει η Ζενεβιέβ εύχομαι! Σκέψου πέρσι, έβαλε τις παίκτριες του GNTM να λούζονται πάνω σε ένα κινούμενο φορτηγό κάνοντας τον γύρο της Αθήνας. Θες του χρόνου να έχουμε άλλα; Φαντάσου αντίστοιχο Δημοσθένη να κάνει γύπινγκ μέσα σε λεωφορείο, δίπλα από το εικόνισμα της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου! Δεν θα το αντέξω!)

Και τονίζει ο μητροπολίτης ότι χρειάζεται και το διαδίκτυο, έτσι ώστε να κηρυχτεί ο λόγος του Θεού σε όλη την οικουμένη. «Τώρα είναι αρχή, έχουμε δουλειά να κάμουμε. Και τότε ο Χριστός θα έρθει ως κριτής να κρίνει τον κόσμο. Τώρα θα έχουμε επέμβαση.»

Η Ξιφολόγχη πάντως έκανε την προσευχή της για να σωθεί από τα χέρια του Bill Gates!