Η ηχοθεραπεία υπάρχει και έχει και σοβαρά και ευεργετικά αποτελέσματα στον άνθρωπο και αυτό πλεον αποδεικνύεται και με βάση επιστημονικές μελέτες.

Πλέον έχει αποδειχθεί πως όταν τα κύματα ήχου μπαίνουν μέσα σε ένα σώμα, τότε τα υγιή κύτταρα δονούνται με αυτό τον ήχο και τότε με αυτή τη δόνηση προσπαθούν να επαναφέρουν και να ενδυναμώσουν την υγεία ενός ανθρώπινου οργανισμού.

ad

Αυτή η δόνηση των κυττάρων όμως δεν είναι κάτι φανταστικό και μπορεί να συμβεί μιας και το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κυρίως από νερό. Ο ήχος εκπέμπει ενέργεια μέσω της δόνησης και αυτή μεταφέρεται στο σώμα και στην ψυχή και έτσι γιατρεύονται.

Μάλιστα, η ηχοθεραπεία δεν είναι μία νέα μόδα, αλλά μια πανάρχαια μέθοδο που έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και στις αρχαίες παραδόσεις της Ανατολής.

Υπάρχουν πολλές αναφορές από την αρχαία Ελλάδα όπου οι μουσικοί παίζοντας τη λύρα με έναν συγκεκριμένο τρόπο μπορούσαν να θεραπεύσουν τους ανθρώπους από διάφορες ασθένειες.

Ακόμα και ο Πυθυγόρας θεωρούσε ότι η μουσική και οι ήχοι μπορεί να οφελήσουν ιδιαίτερα την υγεία ενός ανθρώπου αρκεί να χρησιμοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο.

Το Ωμ που πολλές φορές κάνουν οι άνθρωποι προέρχεται από την Ινδία και δεν είναι ένας τυχαίος ήχος. Θεωρείται πως αυτός ο ήχος είναι εκείνος μπου δημιούργησε τον κόσμο και για αυτό άλλωστε η Ινδία θεωρείται η μητέρα της ηχοθεραπείας.

Τσέκαρε κι αυτό:

Σκύλος : Σώζει τους φίλους του από το κλουβί