Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 η τελετή απονομής των Hellenic Responsible Business Awards. Ο θεσμός για πέμπτη χρονιά, βράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, απένειμε το μεγάλο βραβείο της βραδιάς στην κατηγορία CSR Corporate Brand της Χρονιάς.

Η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, πριν την απονομή δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια στην Boussias communications για την άψογη διοργάνωση και φυσικά σε όλους τους νικητές. Χαίρομαι ιδιαίτερα που απονέμω το μεγάλο βραβείο σήμερα αλλά και για την υποδειγματική συνεργασία από την φάση της αξιολόγησης μέχρι τώρα. Όλες οι επιχειρήσεις είχαν να επιδείξουν σπουδαίο έργο. Θεσμοί όπως τα Responsible Business Awards είναι σημαντικοί όχι μόνο επειδή επιβραβεύουν τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν, αλλά επειδή περνούν το μήνυμα ότι το υπεύθυνο επιχερείν είναι το επιχειρείν που θέλουμε στη χώρα μας».

 Τα βραβεία χαιρέτισε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κος Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως: «Δεν έχουν σημασία πια μόνο οι επενδύσεις, αλλά οι βιώσιμες επενδύσεις που αφήνουν θετικό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία. Σήμερα που εργαζόμαστε ειδικότερα στο τρίπτυχο οικονομία, κοινωνία και περιβάλλον, τα βραβεία αναδεικνύουν ακριβώς αυτό το πρότυπο».

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Ο Πρόεδρος της 30μελούς Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κος Γιώργος Βερνίκος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Η πίστη μας στην ιδιωτική οικονομία και στην μακροημέρευση της επιχειρηματικότητας, μας κάνει να αισιοδοξούμε για την επίτευξη της μείωσης των ανισοτήτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνίας. Η υπευθυνότητα λοιπόν των επιχειρήσεων δεν πρέπει να είναι προσχηματική αλλά σταθερή και ουσιαστική».

Σημαντική στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η τιμητική βράβευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), πρόεδρος του οποίου είναι η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου. Το βραβείο παρέλαβε η ιδρύτρια του ΕΕΔΕΓΕ κα Σοφία Οικονομάκου

Οι νικητές των φετινών βραβείων διακρίθηκαν σε κατηγορίες όπως «Αριστεία στη Συνεργασία», «Πρότυπο Επένδυσης», «Εργαζόμενοι», «Βιώσιμη Ανάπτυξη», «Αριστεία στην Επικοινωνία», «Τεχνολογία για το Κοινό Καλό», «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», «ΜΚΟ της Χρονιάς», «Ομάδα CSR της Χρονιάς», «Υπεύθυνες επιχειρήσεις & SDGs» και «Υπεύθυνη ηγεσία».